Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fabrica Țaga a reluat producția de brânzeturi

Publicat: 16 decembrie 2014 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fabrica de brânzeturi de la Țaga (jud. Cluj) a repornit producția pe 26 noiembrie 2014, ca urmare a acordului semnat de FrieslandCampina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș.

Click pe poza pentru galerie!

Producția de brânzeturi a fost reluată efectiv din 26 noiembrie, iar Brânza de Năsal va fi disponibilă pe piață în cel mai scurt timp, alături de alte sortimente produse la Țaga.

 

Consum de brânză: Franța - 26 kg/locuitor, China -37 g

Potrivit unui raport al Federației Internaționale a Laptelui, citat de Agerpres, cei mai mari consumatori de brânză din lume sunt francezii. În 2013, fiecare francez a mâncat 25,9 kg brânză.

În top 10, Franța este urmată de Islanda, Finlanda și Germania. Elvețienii, cu 21,3 kg/persoană, ocupă locul al șaselea, urmați de italieni, cu 20,7 kg. În clasament se mai află SUA, cu 15,4 kg și Marea Britanie, cu 11,6 kg.

Țara cu cel mai mic consum de brânză din lapte este China, unde, raportat la 1,3 mld. de locuitori, consumul individual anual de brânză nu depășește 37 g/persoană, în ciuda creșterii importului cu 22% în 2013.

Vizualizat: 537 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agro Concept la Agromalim 2019 Hedere Oros Linamar la Indagra 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?