Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Etichetarea cărnii: Țara de origine, obligatorie

Publicat: 21 aprilie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu 1 aprilie 2015, toată carnea de porc, pui, oaie și capră vândută în UE trebuie să aibă inscripționat pe etichetă țara în care animalele au fost crescute și sacrificate. Produsele procesate nu sunt obligate să ofere informații despre originea produsului.

Regulile, care se aplică și pentru carnea din țările care nu sunt membre UE, sunt mai puțin stricte decât cele pentru carnea de vită, în vigoare încă din 2002, care cer și precizarea locului unde s-au născut animalele.

Click pe poza pentru galerie!

UE produce anual 45. mil. tone carne

Potrivit datelor citate de Agerpres, în UE sunt produse anual 45 mil. tone carne, dintre care 23 mil. tone carne de porc, 13,4 mil. tone carne de pasăre, 7,7 mil. tone carne de vită și 900.000 tone carne de oaie și capră.

 

„Etichetarea avantajează produsele sigure”

„Dacă vom reuși să dezvoltăm și să certificăm faptul că produsele românești sunt sigure, atunci românii vor cumpăra mai mult produse românești. (...) Cred că, din această perspectivă, o etichetare corectă, care să evidențieze țara de origine, ar avantaja produsele românești”, afirmă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Vizualizat: 711 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?