Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Etichetarea cărnii: Țara de origine, obligatorie

Publicat: 21 aprilie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu 1 aprilie 2015, toată carnea de porc, pui, oaie și capră vândută în UE trebuie să aibă inscripționat pe etichetă țara în care animalele au fost crescute și sacrificate. Produsele procesate nu sunt obligate să ofere informații despre originea produsului.

Regulile, care se aplică și pentru carnea din țările care nu sunt membre UE, sunt mai puțin stricte decât cele pentru carnea de vită, în vigoare încă din 2002, care cer și precizarea locului unde s-au născut animalele.

Click pe poza pentru galerie!

UE produce anual 45. mil. tone carne

Potrivit datelor citate de Agerpres, în UE sunt produse anual 45 mil. tone carne, dintre care 23 mil. tone carne de porc, 13,4 mil. tone carne de pasăre, 7,7 mil. tone carne de vită și 900.000 tone carne de oaie și capră.

 

„Etichetarea avantajează produsele sigure”

„Dacă vom reuși să dezvoltăm și să certificăm faptul că produsele românești sunt sigure, atunci românii vor cumpăra mai mult produse românești. (...) Cred că, din această perspectivă, o etichetare corectă, care să evidențieze țara de origine, ar avantaja produsele românești”, afirmă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Vizualizat: 907 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!