Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Estonia oferă fermierilor împrumuturi de un milion de euro

Publicat: 10 mai 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primul instrument financiar din programul Politicii de Dezvoltare Rurală 2014-2020 a fost lansat de Ministerul Estonian al Afacerilor Rurale, cu scopul de a facilita împrumutul și creditarea pentru sectorul agricol și zona rurală.

Click pe poza pentru galerie!

După finalizarea tuturor evaluărilor preliminare necesare, autoritățile de la Tallinn au aprobat, în luna februarie, alocarea sumei de 36 milioane de euro, din care 32,4 milioane provenind de la Uniunea Europeană (FEADR) și restul de 3,6 milioane euro reprezentând fonduri publice. Alte 16 milioane de euro ar urma să fie atrase din surse private.

Schema cuprinde două tipuri de creditare: „Împrumutul de creștere pentru întreprinderile mici și mijlocii”, care poate fi accesat pe durata a cinci ani, cu o perioadă de grație de maximum trei ani, împrumuturile situându-se între 5.000 și 100.000 de euro, respectiv „Împrumutul de investiții pe termen lung”, adresat IMM-urilor, care pot beneficia de sume între 250 mii și un milion de euro pentru 15 ani și o perioadă de grație de cinci ani. În acest al doilea caz, cel puțin jumătate din fonduri sunt asigurate de bănci private. De asemenea, tinerii fermieri și grupurile de producători vor avea acces la această schemă de finanțare. În prima lună de funcționare, deja au fost aprobate sau sunt în curs de evaluare proiecte de investiții în valoare de 1,27 milioane euro, majoritatea în sectorul agricol.

Facilitarea împrumuturilor face parte dintr-o abordare strategică mai amplă a guvernului estonian de a sprijini agricultura, procesarea și comercializarea produselor agricole și, nu în ultimul rând, de a stimula investițiile în diversificarea economiei rurale către activitățile non-agricole, pentru care ar fi disponibile fonduri de peste 50 milioane euro până în 2020.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.8(169) 1 - 14 mai 2016

Vizualizat: 523 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?