Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

EPA nu va interzice clorpirifosul

Publicat: 22 iulie 2019 - 12:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a anunţat că nu va interzice utilizarea substanţelor pe bază de clorpirifos, respingând o cerere din partea grupurilor de mediu pentru interzicerea pesticidelor.

Acţiunea a venit ca răspuns la o hotărâre judecătorească de la începutul acestui an, care a ordonat agenţiei să răspundă la o petiţie din partea grupurilor de mediu care urmăreau interzicerea pesticidelor utilizate pe scară largă. Anumite cercetări au arătat că substanţele pe bază de clorpirifos, care se aplică în mod obişnuit pe culturile de fructe şi legume, ar avea potenţialul de a deteriora dezvoltarea creierului la copii.

clorpirifos_bEPA a precizat că este necesară o examinare suplimentară a studiilor epidemiologice privind riscurile pentru sănătate asociate cu clorpirifos, înainte ca agenţia să poată lua o decizie finală privind siguranţa utilizării acesteia în agricultură. În luna aprilie, Curtea de Apel din SUA a cerut EPA să acţioneze în termen de trei luni asupra petiţiei de interzicere a clorpirifosului.

Un purtător de cuvânt al EPA a menţionat într-o declaraţie oferită publicaţiei Politico faptul că problemele grupurilor de mediu ridicate vor fi abordate prin revizuirea de către agenţie a înregistrării clorpirifos, procesul care va fi finalizat cu mult înainte de termenul limită legal din 2022, tocmai "ca răspuns la solicitările publicului".

Clorpirifos este un pesticid organofosfat patentat în 1966 de către Dow Chemical, utilizat, printre altele, la culturile agricole şi pe animale, pentru a ucide anumiţi dăunători, inclusiv insecte şi viermi. Acesta acţionează asupra sistemelor nervoase ale insectelor prin inhibarea enzimei acetilcolinesterazice.

Vizualizat: 618 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?