Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

După un an secetos, prima asigurare de secetă ajunge și în România

Publicat: 08 decembrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În anul 2015 seceta a compromis o mare parte a culturilor din România. Deși, de mult timp, mulți dintre agricultori români își doresc o asigurare împotriva secetei, nici o societate de asigurări nu a oferit despăgubiri pentru acest tip de calamitate. Însă din acest an, un nou asigurator specializat în domeniul asigurărilor agricole își face simțită prezența pe piața din România. 

Click pe poza pentru galerie!

Fondată în anul 1947 în Austria, Die Österreichische Hagelversicherung a inițiat în anul 2006 o politică de expansiune iar după Cehia, Slovacia, Ungaria și Slovenia a ajuns acum și în România. Specializată în asigurări agricole și recunoscută la nivel european, compania se deosebește, pe de o parte, prin dezvoltarea constantă a produselor iar pe de altă parte prin ajutorul rapid și de specialitate la constatarea daunelor. Daunele la culturile agricole sunt evaluate de către o echipă de peste 450 experți, independenți, instruiți în cadrul propriei Academii și care sunt, la rândul lor, fermieri activi.

Pe lângă produsul de bază Agrar Basis care asigură riscurile de grindină, ploaie torențială, furtună, incendiu, înghețul timpuriu de toamnă, cel târziu de primăvară și, în mod special, înghețul de iarnă, societatea Die Österreichische Hagelversicherung aduce pentru prima oară în România și asigurarea împotriva secetei - Indexul de Secetă, asigurare care se bucură deja de un real succes. În cadrul asigurării Indexului de Secetă pot fi asigurate culturile de grâu, porumb și floarea soarelui.

Punctele forte ale societății sunt:

• nu este necesară efectuarea inspecției de risc în teren la încheierea poliței de asigurare;

• libera alegere a sumei de asigurare fără prezentarea devizului technologic;

• desfășurarea nebirocratică la încheierea poliței și în caz de daună;

• flexibilitate la alegerea riscurilor;

• termeni și condiții ușor de înțeles;

• acoperirea totală și neîntreruptă a riscului de îngheț;

• constatarea daunei se face de către fermieri;

• plata rapidă a despăgubirii.

Din 2015, Die Österreichische Hagelversicherung își oferă produsele în România la fel ca și în celelalte piețe, și anume prin intermediul brokerilor, al agenților de asigurare, precum și prin companiile locale de asigurări cu care a semnat un contract de colaborare.

Obiectivul principal al companiei este atât acordarea cât mai rapidă a ajutorului necesar în caz de daună cât și reducerea birocrației legată de încheierea polițelor de asigurare și a constatărilor de daune. Chiar dacă pentru fermieri asigurarea agricolă nu este o barieră împotriva calamităților naturale, aceasta poate fi un real ajutor financiar în cazul producerii acestor calamități.

 

Pentru mai multe informații accesați www.agraasigurari.ro sau contactați managerii regionali ai societății Hagelversicherung.

• Manager regional Vest: Adrian Horia LUPU

Tel.: 0040 0 736 140 125

Email: lupu@agraasigurari.ro

Județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Teleorman

• Manager regional Est: Silviu STEGARIU

Tel.: 0040 0 0736 140 105

Email: stegariu@agraasigurari.ro 

Județe: Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea

Vizualizat: 705 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!