Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Dorințe și trebuințe la început de an 2014

Publicat: 31 ianuarie 2014 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La finalul anului trecut am stat de vorbă cu câțiva fermieri despre una-alta, de-ale agriculturii. După ce au făcut un bilanț al lui 2013, cu bune și cu rele, agricultorii ne-au vorbit și despre ce și-ar dori pentru anul 2014.

Click pe poza pentru galerie!

Transmițând câte un mesaj pentru colegii de breaslă și pentru liderii din sectorul agricol, fermierii și-au spus și așteptările de la noul an.

 

Ion Ciulinaru, președintele Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Călărași:

“Agricultorilor, ce le-aș putea dori mai mult decât bunăstare, sănătate și să îngrijească ogoarele patriei, indiferent că sunt proprietatea lor sau a altora (le lucrează în arendă - n.r.); până la urmă, pământul este un bun național și de acolo mâncăm. Colegilor mei din județ le transmit mult succes și să dea Dumnezeu să gândim lucruri sănătoase pe care să le transmitem acelor organe de stat care sunt responsabile de soarta agricultorilor.

Îmi mai permit să le transmit fermierilor ca în perioada următoare să facă front comun și să înființeze în fiecare județ acele camere agricole în care ne punem mari speranțe. Trebuie să ne organizăm ca un sindicat puternic care să ne apere drepturile ce ni se cuvin legal tuturor fermierilor, indiferent de domeniile în care activăm: cultura mare, zootehnie, viticultură, horticultură și alte sectoare.

Celor de la cârma agriculturii le-aș ura să le dea Dumnezeu minte, să plece puțin urechea la glasul fermierilor și să găsescă soluții de susținere a agriculturii din toate punctele de vedere“.

 

Cornel Stroescu, președintele Asociației de Producători Agricoli Mehedinți

„Agricultorilor le doresc, în primul rând, sănătate, ca să putem trece peste toate, o recoltă bună în anul următor și prețuri bune. Aș vrea ca liderii din agricultură să-și întoarcă fața către noi și să îi ajute prioritar pe tinerii fermieri“.


Traian Ghinoiu, președintele Asociației Producătorilor Agricoli Gorj

“Colegilor mei le doresc să persevereze pe sistemul acesta de gândire și de muncă, astfel încât să ne putem menține în top, pentru că suntem pe primele locuri în Europa la producțiile de floarea soarelui, de porumb și în sectorul zootehnic - la efectivele de ovine. Dacă tot am ajuns până aici și am câștigat faima asta, să reușim să o menținem și în anii următori.

Conducătorilor din agricultură le urez să se țină, în primul rând, de cuvânt, pentru că mereu ni s-au promis lucruri bune, dar în majoritatea cazurilor nu s-au ținut de cuvânt. Dacă vor cu adevărat să vedem în ei aliați și un sprijin pentru a face agricultură așa cum trebuie, și ați văzut cu cât a contribuit agricultura anul acesta în PIB, să nu se gândească la altceva decât să pună în grafic tot ceea ce promit: combustibil și finanțe”.


Valentin Kovacs (foto), fermier din județul Timiș

"Aș vrea ca toți fermierii, toți cei care trudim pe ogoarele patriei noastre, să avem un an mai bun decât anul trecut, și la prețuri, și la producții și să putem spune că suntem mai fericiți decât am fost în anul care s-a încheiat. Le doresc colegilor mei împlinire în rodul câmpului și să ne bucurăm și de rezultate financiare bune, fiindcă anul trecut multe ferme, și eu personal, am ieșit mai puțin bine".


Marcel Cucu, vicepreședintele Asociației de Producători Agricoli Brăila

„De 20 de ani ne-am chinuit cu organizații profesionale, patronale, sindicale să influențăm politicile din agricultură. De 20 de ani distrugerile continuă în agricultură. Pentru cine nu vrea să înțeleagă, dau un exemplu: Comisia parlamentară de anchetă privind sistemele de irigații a apreciat distrugerile din agricultură și cheltuielile aruncate la circa 16 miliarde de euro, ceea ce, după părerea mea, este un dezastru național pentru care ar trebui să se găsească și răspunzătorii.

La asta se adaugă încă 10 miliarde de euro din distrugerile din domeniul zootehnic, care reprezintă piața internă principală pentru producția agricolă vegetală internă. Din acest moment trebuie să luăm notă că dacă nu găsim calea de decizie politică, ajungem în ruină. Așa încât, le urez colegilor mei din agricultură să analizeze situația cu foarte mare atenție și să ia atitudine.

Pentru mai marii noștri din agricultură am un mesaj foarte clar: să analizeze foarte atent posibilitățile pe care le creează și competențele de care dau dovadă, poate și de un alt realism altfel decât politic. Să încercăm să scoatem agricultura asta din dezastru; și nu doar agricultura, ci și zonele rurale în ansamblu, pentru că satele României sunt într-o situație jalnică, atât din punct de vedere social, sanitar și mai ales al învățământului, cum probabil că nici în țările sărace ale Africii nu se întâmplă”.

 

Viorel Vărzaru, fermier din județul Giurgiu

“Le doresc colegilor mei un an nou mai bun, sănătate, iar pentru cei care ne conduc, mesajul este acela că avem nevoie de stabilitate: stabilitate pe piața agricolă, consecvență în acordarea subvențiilor, în legislație și simplificarea birocrației”.


SCRIE-NE POVESTEA TA!

Ai nevoie de lămuriri legate de plata subvențiilor, soluții de finanțare, costuri și beneficii? Ai reușit să obții recolte bogate sau, dimpotrivă, ai înregistrat pierderi mari? Deții o fermă profitabilă sau ești abia la început de drum?

Intră pe www.agroinfo.ro la secțiunea “Vocea fermierului” și scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

Vizualizat: 716 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?