Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Documente noi pentru vânzarea în piețe

Publicat: 05 noiembrie 2014 - 13:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Actualele certificate de producător vor fi înlocuite cu atestatul de producător și carnetul de comercializare a produselor, prin noua Lege pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor agricole, trimisă spre promulgare la începutul lunii octombrie 2014.

Click pe poza pentru galerie!

Atestatul de producător confirmă calitatea de producător agricol a persoanei fizice care desfășoară o activitate economică în sectorul agricol. Carnetul de comercializare a produselor agricole reprezintă documentul utilizat de persoana fizică ce deține atestat de producător, precum și de soțul/soția, rude/afini de gradul I, după caz, pentru exercitarea actului de comerț cu ridicata sau cu amănuntul, a produselor agricole obținute în ferma/gospodăria proprie.
Ambele documente se emit de Primării, la solicitarea producătorilor agricoli. Atestatul se emite cu avizul consultativ al asociațiilor și va fi valabil un an. Carnetul de comercializare va avea un dublu rol: de document emis de vânzător care însoțește marfa comercializată, dar și de document care însoțește marfa pe perioada transportului de la locul de păstrare la locul de comercializare.
Actualele certificate de producător pot fi utilizate până la expirarea perioadei de valabilitate a vizei, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi.

Vizualizat: 533 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!