Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Documente noi pentru vânzarea în piețe

Publicat: 05 noiembrie 2014 - 13:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Actualele certificate de producător vor fi înlocuite cu atestatul de producător și carnetul de comercializare a produselor, prin noua Lege pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor agricole, trimisă spre promulgare la începutul lunii octombrie 2014.

Click pe poza pentru galerie!

Atestatul de producător confirmă calitatea de producător agricol a persoanei fizice care desfășoară o activitate economică în sectorul agricol. Carnetul de comercializare a produselor agricole reprezintă documentul utilizat de persoana fizică ce deține atestat de producător, precum și de soțul/soția, rude/afini de gradul I, după caz, pentru exercitarea actului de comerț cu ridicata sau cu amănuntul, a produselor agricole obținute în ferma/gospodăria proprie.
Ambele documente se emit de Primării, la solicitarea producătorilor agricoli. Atestatul se emite cu avizul consultativ al asociațiilor și va fi valabil un an. Carnetul de comercializare va avea un dublu rol: de document emis de vânzător care însoțește marfa comercializată, dar și de document care însoțește marfa pe perioada transportului de la locul de păstrare la locul de comercializare.
Actualele certificate de producător pot fi utilizate până la expirarea perioadei de valabilitate a vizei, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi.

Vizualizat: 447 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?