Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Doar 100.000 vaci de lapte din zona montană iau sprijinul cuplat

Publicat: 11 august 2015 - 11:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mare parte a crescătorilor de vaci de lapte din zona montană nu vor beneficia de sprijinul cuplat acordat din bani europeni în acest an, afirmă Aurel Stan, președintele Federației Micilor Fermieri, din Câmpeni, județul Alba.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru noua subvenție, acest sprijin voluntar cuplat, există un potențial de 350.000 de capete de vaci de lapte. Vorbesc de zonele defavorizate din toată țara. 250 de euro/cap de animal este plafonul maxim la vaca de lapte. Din aceste 350.000 de capete, doar 100.000 sunt eligibile pentru plata sprijinului cuplat. Practic, pierdem banii europeni pentru celelalte 250.000 de capete pentru că s-au stabilit niște condiții imposibil de respectat de crescătorii de animale din zona defavorizată. Un fermier trebuie să aibă de la 10 capete în sus, animalele să fie cuprinse în controlul oficial, să existe un Registru genealogic, de la o vacă să obții 4.000 litri de lapte pe an și să nu fie mai bătrână de 8 ani. Sunt foarte puțini fermieri care au 10 capete de vaci de lapte, pentru control oficial nu avem personal, Registru genealogic nu am avut niciodată, vacile noastre nu dau atâta lapte și avem multe mai bătrâne de 8 ani, le ținem pentru că mai dau lapte. Nu le exploatăm intens, cum e exploatată rasa Holstein. În zona noastră, a Munților Apuseni, se cresc mai mult vaci de lapte, avem aproximativ 45.000 de vaci de lapte. Nici una nu va primi sprijinul cuplat”, spune Aurel Stan, președintele Federației Micilor Fermieri, Câmpeni, județul Alba.

Vizualizat: 540 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?