Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Despăgubiri pentru 2012

Publicat: 11 februarie 2014 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de cartof de sămânţă şi de consum care pot dovedi, pe baza analizelor de laborator, că recoltele din 2012 le-au fost contaminate cu Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus (putregaiul inelar al tuberculilor de cartofi) şi/sau cu Ralstonia solanacearum (putregaiul brun al cartofului) ar putea primi ajutoare de stat în valoare totală de 2 mil. lei pentru pierderile suferite, potrivit unui proiect de HG, publicat pe site-ul MADR

Click pe poza pentru galerie!

Banii ar urma să fie alocaţi din bugetul MADR pe 2014. Pentru producţia din 2012, regimurile de ajutoare trebuie introduse în primii trei ani şi se plătesc în termen de patru ani de la realizarea cheltuielilor sau a pierderii.

Pot beneficia de acest ajutor producătorii agricoli, PFA, întreprinderile individuale şi cele familiale, grupuri sau organizaţii de producători recunoscute care au utilizat sămânţă de cartof certificată. De asemenea, pot primi despăgubiri organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă, indiferent de statutul juridic sau de modul de finanţare.

 

Institutul Fundulea a pierdut 2000 ha

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Agricolă Fundulea a pierdut 1.982 ha din totalul de 3.300 ha, cât deţinea în localitatea Fundulea, suprafeţe semnificative fiind transferate începând cu anii 2007- 2008, a declarat Marian Verzea, directorul general al Institutului, la Comisia parlamentară Nana.

Verzea a precizat că Institutul de la Fundulea nu a avut niciodată nici o suprafaţă de teren în administrare pe raza localităţii Nana şi că nu intră în competenţa instituţiei felul cum au fost retrocedate terenurile luate de la Institut, aceasta fiind treaba primăriei din localitate.
Verzea a mai spus că Institutul este „parte vătămată” şi că s-a opus în instanţă cedării suprafeţelor respective.

 

Turtoi în locul lui Irimescu

Directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), George Turtoi, a fost numit în funcţia de secretar de stat în MADR, de la 1 februarie 2014, după plecarea lui Achim Irimescu.
Conducerea APDRP a fost preluată de Eugen Popescu, director general adjunct în cadrul Agenţiei. Achim Irimescu îşi va relua activitatea la Reprezentanţa Permanentă a României de la Bruxelles, pe postul pe care îl ocupa înainte de luna mai 2012.


INFO
POLITICĂ
Rădulescu nu mai e consilier prezidenţial

Adrian Rădulescu, alături de alţi şapte consilieri prezidenţiali, a fost eliberat din funcţie, începând cu 1 februarie 2014. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Rădulescu s-ar putea înscrie în Partidul Mişcarea Populară, recent înfiinţat.

La finalul lunii ianuarie, Rădulescu urma să fie audiat de membrii Comisiei parlamentare Nana, care anchetează retrocedarea terenurilor din com. Nana, jud. Călăraşi, unde fata preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a cumpărat un teren de cca. 300 ha în septembrie 2013. Rădulescu a recunoscut public că el a căutat şi a găsit terenul achiţionat de Ioana Băsescu. Secretara primăriei comunei Nana a declarat Comisiei parlamentare că Rădulescu a înregistrat la Registrul Agricol terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

Vizualizat: 535 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?