Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Dekalb Smart Center

Publicat: 04 septembrie 2017 - 10:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania Monsanto împreună cu Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), sub sloganul „Soluții pentru fiecare fermă”, au pregătit o platformă tehnică de testare la porumb în ferma Agronova din localitatea Gura Padinii din sudul județului Olt. 

Pe lângă genetica de top, Monsanto propune și soluții tehnologice ultimul răcnet, într-o nouă abordare definită prin sloganul anterior amintit. Tocmai de aceea, susține Daniel Stanciu, directorul de marketing, „Monsanto a realizat în Europa nu mai puțin de 35 de astfel de platforme tehnice de testare, din care șapte sunt în sud-estul Europei iar dintre acestea trei sunt în România”. Testările sunt realizate în condițiile specifice fiecărei ferme. În Gura Padinii, pe lângă APPR, Monsanto i-a avut ca parteneri pe NaanDanJain (care a asigurat sistemele de irigat prin picurare), Timac Agro (care a oferit soluții specializate de nutriție și biostimulare a plantelor) și VitalFields (care a asigurat platforma digitală). Experiențele s-au realizat pe densități variabile în funcție de calitatea solului, stabilită în urma cartografierii digitalizate. Agricultura de precizie este următorul pas în creșterea productivității prin eliminarea consumurilor inutile, prin dozarea exactă a inputurilor în concordanță cu nevoile reale ale plantelor de cultură. În platforma cu densități variabile la semănat (VRST) se testează comportarea hibrizilor la densități variabile versus diferite tipuri de sol, atât în neirigat, cât și în varianta de irigare prin picurare. Daniel Stanciu a ținut să sublinieze că Monsanto are soluții pentru condițiile din orice fermă: „Am ales să testăm și să facem experiențe pe aceste terenuri nisipoase și dificile din zona Olteniei tocmai pentru a vă aduce cele mai potrivite soluții la cultura de porumb”.

IMG_5776_b

Agronova a redat practic încă o dată cele peste 7.000 ha agriculturii

Prezentarea fermei a fost făcută de inginerul Gabriel Sîrboiu, care mai întâi l-a scuzat pe Alin Didă, administratorul Agronova, pentru absență. Acesta a precizat că ferma exploatează 7.000 ha în incinta îndiguită Dăbuleni - Corabia, din cele 15.000 ha ale îndiguirii. Deși îndiguirea s-a făcut în perioada 1962-1965, Agronova a preluat suprafața de 7.000 ha în 2007, asta după ce în 2006 toată această suprafață a fost inundată, iar stuful și buruienile ocupau tot locul. A fost o muncă destul de intensă pentru readucerea la starea de producție. Acum Agronova irigă 4.000 ha, iar în viitorii doi ani vor iriga încă circa 1.000 ha. Pentru că solul este nisipos, alternanța între desecare și irigare este unica soluție pentru a se asigura o agricultură profitabilă.
Agronova cuprinde patru ferme vegetale, dintre care una este axată strict pe cultura lucernei (1.600 ha). Producție este apoi prelucrată la nivel profesional prin deshidratare accelerată cu propria lor instalație. Agronova mai lucrează 500 ha în nordul județului Olt și încă 700 ha în județul Dolj. Ca structură de culturi, în 2017 Agronova are cultivate 1.500 ha cu păioase, 1.650 cu floarea-soarelui, 1.600 cu lucernă, 1.400 ha cu porumb și 600 ha cu soia.
Centrul Dekalb Smart propune soluții inteligente bazate pe expertiza și experiența Monsanto arhicunoscute fermierilor din România. Dovadă fiind numeroasa prezență la eveniment!

IMG_5761_b

AVANTAJELE AFILIERII LA APPR

Agronova este membră în APPR, iar administratorul Alin Didă este unul din vicepreședinții asociației. Asta pentru că, susține Gabriel Sîrboiu, „APPR face testări independente pe care putem să ne bazăm alegerile”. Alina Crețu, directorul executiv al APPR, a spus fermierilor aflați la Gura Padinii că „APPR și-a propus ca obiectiv principal testarea de hibrizi, dar și găsirea unor soluții adaptate fermierilor din România. Aici există o platformă cu porumb realizată împreună cu specialiștii de la Agronova, unde, de la hibrizi și până la îngrășăminte, s-au urmărit toate aspectele tehnice pe care le vom prezenta la fața locului”.

Articol publicat în revista Ferma nr. 15(198), 1-14 septembrie 2017

Vizualizat: 845 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?