Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Deciziile lui Trump destabilizează balanţa comercială a agriculturii americane

Publicat: 21 iunie 2019 - 11:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Războiul comercial în care este angrenat de ceva vreme liderul de la Casa Albă are consecinţe nefaste asupra economiei americane, balanţa comerţului cu produse agricole devenind din ce în ce mai negativă.

Potrivit datelor publicate recent de către Departamentul American al Agriculturii (USDA), câştigurile obţinute din export sunt perceptibil mai mici, în timp ce pentru importurile de produse agricole s-au cheltuit mai mulţi bani. În luna aprilie, pentru prima dată după o perioadă lungă de timp, sa înregistrat un deficit în balanţa comercială agricolă faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ceea ce este neobişnuit pentru SUA ca naţiune exportatoare, fiind raportat un deficit de 865 milioane dolari.

Soia_bConform USDA, de la începutul noului an fiscal, din octombrie 2018, câştigurile la export din comerţul cu produse agricole au atins până în aprilie 81,2 miliarde de dolari (echivalentul a aproximativ 71,9 miliarde euro), în scădere cu 5,7 miliarde de dolari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sau cu 6,5%. În schimb, valoarea importurilor a crescut în aceeaşi perioadă cu 2,6 procente, ajungând la 77,3 miliarde dolari (echivalentul a aprox. 68,4 miliarde euro).

Efectele conflictului comercial cu China sunt deosebit de clare prin exemplul soiei. Tarifele de retorsiune adoptate de autorităţile de la Beijing au condus la pierderi de vânzări în Statele Unite şi la scăderea preţurilor la soia la nivel mondial. În perioada octombrie 2017 - aprilie 2018, câştigurile de export ale Statelor Unite pentru acest produs au scăzut cu aproximativ o treime, la 10,6 miliarde dolari (circa 9,4 miliarde euro), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările de carne de porc au fost, de asemenea, afectate de conflictele comerciale cu Mexicul. Furnizorii americani nu au beneficiat de oportunităţi de piaţă mai bune pentru alte produse din ţările incluse în acest acord de liber schimb, în urma încetării de către Trump a Parteneriatului Trans-Pacific (TPP). Valoarea exportului de carne de vită şi de porc în perioada de raportare a fost cu 3,4% mai mică, până la 8,7 miliarde dolari (circa 7,7 miliarde euro), iar cea pentru păsări de curte în scădere cu 10%, până la 2,7 miliarde dolari (2,4 miliarde euro). Totodată, pentru vin şi fructe exportatorii americani au trebuit să accepte câştiguri mai mici cu 10%.

Vizualizat: 533 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?