Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Datele satelitare dezvăluie UTILIZAREA ILEGALĂ a terenurilor în UCRAINA

Publicat: 17 aprilie 2020 - 11:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Publicarea unor hărţi interactive care procesează imagini din satelit au dezvăluit situaţia reală din Ucraina a suprafeţelor utilizate în agricultură, ieşind astfel la iveală faptul că peste 4 milioane de hectare nu sunt înregistrate oficial.

Studiul realizat de serviciul de agricultură prin satelit EOS Crop Monitoring a dezvăluit faptul că nu mai puţin de 4,3 milioane de hectare de teren este utilizat ilegal în Ucraina, unul dintre statele europene cu cele mai întinse suprafeţe agricole. Culturile semănate pe aceste terenuri ar genera, potrivit estimărilor, profituri în valoare de 3,75 miliarde de dolari în fiecare an.

"Rezultatele ar trebui să servească la creşterea transparenţei şi a accesului la date pentru companiile care se pregătesc pentru deschiderea pieţei funciare din Ucraina. Datele obţinute permit, de asemenea, evaluarea riscurilor potenţiale şi a oportunităţilor de investiţii, arătând abateri de rotaţie a culturilor, precum şi informaţii privind predicţia randamentelor", susţin specialiştii.

Algoritmi de învăţare automată

Proiectul a evaluat dimensiunile exacte ale parcelelor, pe care le-a comparat apoi cu datele înregistrate oficial la nivel naţional, fapt ce a permis în cele din urmă identificarea altor suprafeţe agricole cultivate dar încă neînregistrate. Folosind algoritmii de învăţare automată, EOS Crop Monitoring a reuşit să definească suprafeţele cultivate, elaborând statistici de randament pe diferite regiuni, precum şi orice anomalii apărute în rotaţia culturilor.

imagine-aeriana-suprafete-agricole_bSpre exemplu, s-au descoperit 118.000 de hectare cultivate cu rapiţă în regiunea Herson, o suprafaţă cu 33% mai mare decât cea înregistrată oficial. Totodată, analiza abaterilor de rotaţie a culturilor a arătat anomalii grave în ceea ce priveşte gestionarea corespunzătoare a solului - într-unul din raioane, 70% din loturile de teren alocate florii-soarelui prezentau încălcări ale rotaţiei culturilor de 2 până la 4 ani.

Rezumând cercetările, compania a creat o hartă de cultură interactivă. Datele necesare au fost colectate în cadrul programului finanţat de Banca Mondială - "Sprijinirea guvernării transparente a terenurilor din Ucraina". Datele colectate ar trebui să contribuie astfel la creşterea transparenţei gestionării terenurilor şi să ofere informaţii importante investitorilor.

Instrumentele de monitorizare a culturilor prin satelit pot, de asemenea, vizualiza şi evalua starea câmpului, accesa date istorice pe anumite zone, precum şi dimensiunea reală a acestora şi mulţi alţi indicatori. Producţia culturilor agricole din Ucraina a crescut în ultimul deceniu, dar cu toate acestea preţul terenurilor este substanţial mai mic decât în majoritatea ţărilor europene.

Vizualizat: 1570 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!