Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum vor consultanții și fermierii modificarea PNDR?

Publicat: 04 martie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR a anunțat că a inițiat, la începutul lunii februarie, consultări pe tema condițiilor artificiale, precum și a procedurilor interne de lucru ale Agenției. Primele consultări au avut loc pe 10 și 11 februarie 2016, la sediul AFIR, unde au fost reprezentanți ai societăților de consultanță, ai patronatelor și organizațiilor de fermieri (ACRAFE, AMCOR, LAPAR și Pro Agro).

Click pe poza pentru galerie!

1. Condițiile artificiale să fie depistate la depunerea proiectului. Potrivit AFIR, reprezentanții fermierilor și ai consultanților au propus să se stabilească un set special de indicatori care să fie analizați la momentul depunerii și evaluării Cererii de Finanțare, astfel încât să se depisteze existența condițiilor artificiale înainte de începerea implementării proiectului.
2. Indicatori clari ai condițiilor artificiale, aplicați unitar. De asemenea, a reieșit necesitatea unei întâlniri cu reprezentații Comisiei Europene pentru clarificarea și stabilirea unor indicatori clari, care să fie instrumentați și aplicați în mod unitar de către beneficiari, AFIR și instituțiile sau organismele de control europene și naționale.
3. Indicatori cu relevanță mică/medie și ridicată. Beneficiarii PNDR ar vrea o clasificare clară a indicatorilor care semnalează cazuri potențiale de condiții artificiale în două categorii distincte: indicatori cu relevanță mică/medie și indicatori cu relevanță ridicată. De asemenea, au cerut proceduri prin care să se stabilească faptul că nu poate exista suspiciunea de creare de condiții artificiale dacă lipsește cel puțin un indicator cu relevanță ridicată.Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 558 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!