Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum va funcționa baza de date cu utilaje?

Publicat: 26 noiembrie 2014 - 09:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția de Finanțare a Investițiilor Ruare (AFIR) a publicat pe site-ul oficial, www.afir.madr.ro, Baza de Date cu Prețuri de Referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate (aprobată prin OMADR 1571 din 15.10.2014) care pot fi achiziționate de către beneficiarii privați prin măsurile de investiții din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Click pe poza pentru galerie!

AFIR va actualiza periodic această bază de date, atât din punct de vedere al adaptării prețurilor în funcție de evoluțiile pieței, cât și din punct de vedere al introducerii de noi elemente care pot face obiectul unei achiziții eligibile prin PNDR”, precizează Agenția.

Baza de date este disponibilă pe site-ul AFIR sub forma unei aplicații web ce rulează online, fără a fi nevoie de descărcarea acesteia, și poate fi utilizată atât de viitorii beneficiari ai PNDR, cât și de beneficiarii care vor demara procedura de achiziție. Practic, în cazul în care beneficiarul vrea să achiziționeze un produs din Baza de date a AFIR, acesta va putea să-l achiziționeze direct, fără a mai parcurge procedura de selecție de oferte.

În baza de date a AFIR vor fi afișate exclusiv următoarele informații, după care bunurile vor putea fi căutate de către beneficiari: codul CPV (codul comun privind achizițiile publice), marca, modelul, dotările standard și prețul în euro, fără TVA.

Beneficiarul care urmează acest tip de achiziție trebuie să se asigure că bunul care urmează a fi cumpărat trebuie să se regăsească în memoriul justificativ (pentru proiecte care nu prevăd lucrări de construcții‐montaj) sau în studiul de fezabilitate (pentru proiecte care prevăd lucrări de construcții‐montaj) depus de beneficiar odată cu proiectul de investiție și să respecte întocmai cerințele și caracteristicile tehnice menționate în aceste documente.

 

Diferența de preș, plătită integral

Prețul maxim eligibil al bunului achiziționat este cel înscris în Baza de date. În cazul în care bunul achiziționat are un preț mai mare decât cel din Baza de date, diferența de preț va reprezenta o cheltuială neeligibilă și va fi suportată întegral de către beneficiar.

 

Documente necesare pentru achiziție și decont

Pentru decontare, beneficiarul va prezenta la Agenție contractul de vânzare - cumpărare, însoțit de certificatul de conformitate al produsului, în care marca și modelul trebuie să fie identice cu cele din Baza de date. De asemenea, este necesară prezentarea unei anexe la contractul de vânzare - cumpărare în care este detaliat standardul de echipare al bunului care face obiectul cererii de plată.

Pentru achizițiile de echpamente din Baza de date nu este necesară întocmirea unui dosar pentru avizarea achiziției. Toate documentele vor fi prezentate direct la plată, fiind incluse in  dosarul cererii de plată.

Vizualizat: 475 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?