Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum se împarte sprijinul european pentru lapte?

Publicat: 29 ianuarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În septembrie 2015, Comisia Europeană a alocat României 11,1 milioane euro pentru sprijinirea producătorilor de lapte și a crescătorilor de porci, care s-au împărțit astfel: 8,73 milioane euro pentru sectorul lapte și lactate și 2,37 milioane euro pentru sectorul de creștere a porcilor.

Click pe poza pentru galerie!

După mai multe propuneri și negocieri cu crescătorii de animale, în decembrie 2015, ministrul Agriculturii a anunțat cum vor fi distribuiți acești bani.

12 euro/tona de lapte livrat. În sectorul lapte, producătorii vor primi 12 euro/tona de lapte livrată în anul de cotă 2014/2015. În principiu, 240 de euro pentru beneficiar, până în 20 de tone de lapte livrate, practic, 12 euro/tonă pentru cei care au livrat până în 200 de tone de lapte și 2.900 euro suma totală pentru cei care au livrat peste 200 tone de lapte.

Pentru a primi acest sprijin, producătorii de lapte trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie înscriși în sistemul cotelor de lapte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), să aibă un contract de livrare a laptelui, valabil cel puțin șase luni la data depunerii solicitării, încheiat cu un cumpărator, un document fiscal pentru vânzarea laptelui, producția de lapte livrată de beneficiarul subvenției să fie de minim 5 tone, pentru anul de cotă 2014-2015. Suma aferentă fiecărui producător este calculată de APIA conform cotei individuale de livrare la data de 31 martie 2015.

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 482 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?