Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CUM SE ÎMPART BANII UE?

Publicat: 27 ianuarie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Banii Uniunii Europene se împart inegal în cadrul Politicii Agricole Comune între cele 28 de State Membre. Care este clasamentul țărilor, în funcție de miliardele de euro pe care le primesc de la UE?

Click pe poza pentru galerie!

Dacă vorbim de plăți directe, acordate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Franța ar fi principalul beneficiar, luând 16,6 % din bani, potrivit unui raport al Parlamentului European. Pe următorul loc este Spania - 12,1%, urmată de Germania - 11,4% și Italia - 10,3%.

Totuși, în ceea ce privește Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), Polonia este cel mai mare beneficiar - 14%, urmată de Italia și Germania - 9,8% și România - 9,2%.

 

79% din ferme au luat subvenții sub 5.000 euro

La nivelul exploatațiilor agricole, 79,08% dintre beneficiarii Politicii Agricole Comune din UE au primit, în 2013, mai puțin de 5.000 euro, suma totală acordată reprezentând 15,6% din totalul ajutoarelor directe plătite din FEGA. În schimb, o parte foarte mică din exploatații, 129.320 dintr-un total de 7,4 milioane, adică 1,74%, au primit mai mult de 50.000 euro, suma totală fiind de 13,3 miliarde euro, adică 31,96% din totalul ajutoarelor directe.

Țările în care procentajul marilor exploatații (sau întreprinderi) beneficiare ale PAC este mai important sunt Danemarca, Franța, Cehia, Marea Britanie și Slovacia, mai arată datele privind agricultura prezentate de documente ale Parlamentul European.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 699 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?