Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CUM SE ÎMPART BANII UE?

Publicat: 27 ianuarie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Banii Uniunii Europene se împart inegal în cadrul Politicii Agricole Comune între cele 28 de State Membre. Care este clasamentul țărilor, în funcție de miliardele de euro pe care le primesc de la UE?

Click pe poza pentru galerie!

Dacă vorbim de plăți directe, acordate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Franța ar fi principalul beneficiar, luând 16,6 % din bani, potrivit unui raport al Parlamentului European. Pe următorul loc este Spania - 12,1%, urmată de Germania - 11,4% și Italia - 10,3%.

Totuși, în ceea ce privește Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), Polonia este cel mai mare beneficiar - 14%, urmată de Italia și Germania - 9,8% și România - 9,2%.

 

79% din ferme au luat subvenții sub 5.000 euro

La nivelul exploatațiilor agricole, 79,08% dintre beneficiarii Politicii Agricole Comune din UE au primit, în 2013, mai puțin de 5.000 euro, suma totală acordată reprezentând 15,6% din totalul ajutoarelor directe plătite din FEGA. În schimb, o parte foarte mică din exploatații, 129.320 dintr-un total de 7,4 milioane, adică 1,74%, au primit mai mult de 50.000 euro, suma totală fiind de 13,3 miliarde euro, adică 31,96% din totalul ajutoarelor directe.

Țările în care procentajul marilor exploatații (sau întreprinderi) beneficiare ale PAC este mai important sunt Danemarca, Franța, Cehia, Marea Britanie și Slovacia, mai arată datele privind agricultura prezentate de documente ale Parlamentul European.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 591 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!