Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum se împart banii pentru fermele de porci?

Publicat: 24 februarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din ajutorul de 11,1 mil. euro alocat României de Comisia Europeană, 2,37 mil. euro revin sectorului de creștere a porcinelor. Fermierii care vor să primească acest ajutor trebuie să depună cererile la APIA până pe 15 martie 2016. Plățile se fac până la 30 iunie 2016. Cum se împart banii?

Click pe poza pentru galerie!

Echivalentul în lei a 2,072 mil. euro, pentru creșterea și îngrășarea porcilor, se acordă crescătorilor care îndeplinesc următoarele condiții:

a) dețin exploatații autorizate de ANSVSA pentru creșterea și îngrășarea porcinelor, înregistrate în RNE;

b) au livrat direct sau prin terți și au clasificat porci în abatoare autorizate, potrivit HG 267/2004 privind instituirea Sistemului de clasificare a carcaselor, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2015.

Echivalentul în lei a 300.000 euro, pentru reproducție, se acordă crescătorilor de porcine care îndeplinesc următoarele condiții:

a) dețin exploatații autorizate de ANSVSA pentru reproducție, înregistrate în RNE;

b) în funcție de efectivul mediu de scroafe și/sau de efectivul de scrofițe de reproducție livrate și/sau transferate, în perioada 1 ianuarie-31 august 2015.

Suma cuvenită fiecărui producător agricol se calculează de APIA în funcție de efectivul de porci livrați și clasificați în abatoare autorizate, de efectivul mediu de scroafe și/sau de efectivul de scrofițe de reproducție livrate și/sau transferate în perioada 1 ianuarie - 31 august 2015.

 

Documente necesare

Odată cu cererea de plată, solicitanții sprijinului trebuie să depună la APIA și următoarele documente:

- copii de pe facturile și rapoartele de clasificare, care să ateste livrarea directă sau prin terți și clasificarea porcilor în abatoare autorizate;

- copii de pe facturile de livrare a scrofițelor de reproducție, de pe avizele de însoțire a scrofițelor de reproducție de la o fermă la alta a aceluiași crescător, de pe actul de transfer al scrofițelor de reproducție la categoria scroafe;

- mișcarea lunară și cumulată a efectivelor de porcine,

- fișa urmăririi activității la porcine, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2015.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 568 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?