Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum se depune cererea unică de plată în 2016?

Publicat: 09 februarie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Și în 2016, fermierii vor depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) o singură cerere de plată pentru toate plățile directe. O parte din condiții se schimbă însă față de anul trecut. MADR va modifica Ordinul 619/2015 privind criteriile de eligibilitate pentru schemele de plăți directe.

Click pe poza pentru galerie!

Perioada de depunere a cererii unice va începe la 1 martie 2016, ca în toți anii precedenți, mai puțin 2015, care a fost an de tranziție. Fermierii vor depune cererile de plată până pe 15 mai 2016, fără penalizări. După 15 mai, mai pot depune cererile, dar cu penalități de 1% pentru fiecare zi calendaristică de întârziere.

În 2015, APIA a primit 929.255 cereri de plată fără penalități de întârziere, pentru 9,35 milioane ha și 55.225 cereri prin care a fost solicitat sprijin financiar exclusiv pentru sectorul zootehnic.

 

Se modifică Ordinul 619/2015!

În 26 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererii unice de plată, APIA va notifica fermierii cu privire la problemele, greșelile, neconformitățile descoperite la controalele încrucișate preliminare: supradeclarări, suprapuneri de parcele, nereguli la normele de agromediu, de ecocondiționalitate, la eligibilitatea parcelelor din zonele defavorizate etc.

Fermierii notificați de APIA vor avea timp maxim 35 de zile calendaristice după data limită de depunere a cererii pentru a modifica cererea în aplicația IPA online.

Atenție, însă! Suprafețele declarate în cererile de plată pentru care nu se depun documentele care fac dovada utilizării terenului până la data limită de depunere sunt neeligibile.

Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de modificare a OMADR 619/2015, publicat de MADR pe 26 ianuarie.

 

Citiți în numărul următor al Revistei Ferma care sunt principalele modificări în condițiile de acordare a plăților directe: plata europeană pe suprafață (SAPS), ajutorul național tranzitoriu (ANT) în sectorul vegetal și zootehnic, sprijinul cuplat, plata pentru înverzire, plata pentru micii fermieri, plățile de agromediu.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.2(163) 1-14 februarie 2016

Vizualizat: 465 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?