Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum se calculează tarifele de irigaţii?

Publicat: 14 septembrie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De la începutul lunii august 2011, au intrat în vigoare Normele metodologice privind calculul şi plata tarifelor pentru serviciile de îmbunătăţiri funciare, aprobate prin Ord. 120/25 mai 2011

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit documentului, tariful anual, cel de livrare a apei pentru irigaţii şi tariful sezonier cuprind cheltuielile estimate pentru paza şi protecţia infrastructurii, consumul de energie electrică tehnologică, efectuarea epuismentelor pe bază de deviz, întreţinerea şi reparaţiile infrastructurii principale administrată de ANIF, dar şi cheltuielile cu salariile angajaţilor şi cele de funcţionare a sediului sucursalei şi unităţii de administrare care răspunde de amenajarea de irigaţii.

Tariful anual mai poate include costul de întreţinere şi reparaţii ale infrastructurii din amenajarea interioară de irigaţii, cheltuielile cu probele tehnologice, costul prelevării apei din sursă sau costul apei şi costurile de transport.

Valoarea tarifelor se stabileşte pe baza preţurilor, a ratei inflaţiei şi a cheltuielilor cu salariile personalului ANIF şi poate fi modificată în cursul sezonului de irigaţii. Valoarea tarifelor pe anul următor şi reactualizarea celor pe anul în curs vor fi calculate de unităţile ANIF până la data de 31 iulie a fiecărui an şi transmise ANIF până la 10 august, urmând să fie supuse aprobării până la 15 august şi anunţate până la 31 august.

Contractele multianulae trebuie încheiate în maxim 10 zile lucrătoare de la publicarea tarifelor, dar nu mai târziu de 15 septembrie, şi pot fi pe 3 ani, cu posibilitate de prelungire pe câte 5 ani, pentru organizaţiile nou-înfiinţate, iar pentru cele care au deja contract multianual, acesta poate fi prelungit pe câte 5 ani, prin act adiţional sau printr-un nou contract.

Beneficiarii vor plăti 20% avans din tariful anual aferent fiecărui punct de livrare din contract, iar diferenţa va fi plătită în tranşe lunare reprezentând contravaloarea serviciilor din luna anterioară.

 

INFO

Viorel Matei rămâne la şefia FNPAR

Viorel Matei a revenit asupra deciziei de a se retrage de la conducerea FNPAR, anunţată la sfârşitul lunii iulie a.c., motivat de „nenumăratele sesizări din partea membrilor activi, precum şi a personalului angajat al Federaţiei”.

Tehnic, însă, Matei a fost preşedintele FNPAR în tot acest timp, dat fiind că, afirmă acesta, Adunarea Generală din 28 iulie 2011 nu a fost convocată conform prevederilor statutului Federaţiei, iar alegerea lui

Daniel Botănoiu în funcţia de preşedinte al FNPAR în cadrul Adunării Generale a fost, de asemenea, în afara statutului.
Următoarea întâlnire a conducerii FNPAR este programată pentru începutul lunii septembrie.

Vizualizat: 850 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!