Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum sabotează ANSVSA exportul de animale?

Publicat: 05 aprilie 2016 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Crescătorilor și Expotatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOPR) acuză ANSVSA că impune condiții nejustificate care împiedică exportul de animale vii din țara noastră.

Click pe poza pentru galerie!

Un aviz nelegal
„Comerțul cu bovine și ovine este condiționat/restricționat de avizul interjudețean național, deși acest aviz a fost exclus din legislație și nu înțelegem în ce bază este solicitat”, atrage atenția ACEBOPR, la sesizarea președintelui Federației Oierilor de Munte, Eugen Gonțea. „Dacă un crescător de animale are oportunitatea de a vinde sâmbăta, cine îi dă acest aviz de la DSVSA județeană? Și în ce bază?”, întreabă reprezentanții crescătorilor de animale, într-o scrisoare adresată președintelui ANSVSA Andrei Butaru.
O altă condiție la fel de restricitivă este legată de dezinsecția mijloacelor pentru transportul rumegătoarelor, care trebuie realizată în unități specializate. Aceste unități se află însă la zeci de kilometri de fermieri, mai spun crescătorii de animale.

Greșeală sau politică de restricționare pentru fermierii români?
„În plus, aflăm cu surprindere de pe site-ul OIE (Organizația Internațională pentru Epizootii - n.red.) că România, în luna în care ar fi trebuit să primeasă statutul de țară liberă OIE pentru encefalita spongiformă bovină (ESB), notifică un raport, cu nr. 6, în care specifică faptul că a rămas nerezolvat un singur caz, cel notificat la OIE în iunie 2014, că evenimentul ESB continuă și va fi raportat în continuare săptămânal la OIE. Este e greșeală de raportare sau există o politică de restricționare a circulației rumegătoarelor din România?”, vor să știe reprezentanții crescătorilor de ovine și bovine.
Aceștia îi solicită președintelui ANSVSA să facă tot ce este necesar pentru a renunța la restricțiile de circulație ale animalelor vii în cazurile în care acestea nu se justifică și să clarifice urgent, în mod public, situația României vizavi de ESB.Articol publicat in revista Ferma nr.6(167) 1 - 14 aprilie 2016

Vizualizat: 798 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?