Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum evitați suprapunerile de terenuri?

Publicat: 23 martie 2016 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ce soluție a găsit APIA ca să evite suprapunerile de terenuri din cererea unică de plată? La depunerea cererii unice la APIA, fermierii vor putea vedea vecinii ale căror parcele se suprapun cu ale lor.

Click pe poza pentru galerie!

Mai exact, pe harta din IPA Online în care fermierul își identifică parcela pe hartă, zonele suprapuse, adică desenate deja de un alt fermier, vor apărea cu culoarea roșie și va fi afișat numele, prenumele și localitatea fermierului care le-a trasat deja pe harta APIA. Odată ce fermierul și-a digitizat suprafața pentru care vrea suvbvenția, informația este reținută în sistem, chiar dacă fermierul nu a depus încă cererea de plată la APIA, le-a spus Florin Faur, director general al APIA Timiș, fermierilor din județ.
„Dacă își digitizează de acasă parcela, fermierii pot vedea înainte de a ajunge la APIA care sunt vecinii de parcelă cu care s-au suprapus. Dacă se suprapune o suprafață, fermierul va vedea direct numele și prenumele vecinului și poate intra în dialog cu acesta pentru a clarifica problema, înainte de a veni la APIA să depună cererea”, a explicat Faur. Acesta spune că în 2015, din 165.000 de parcele solicitate la plată în Timiș, au fost 20.000 de erori.

Fermierii pot folosi datele GPS la digitizarea parcelei
APIA le mai recomandă fermierilor care au deja un GPS să îl utilizeze la digitizarea parcelelor pentru care solicită subvenția pe suprafață. „Fermierii care au bani pot să își descarce în IPA online datele de pe GPS. Nu este o condiție de finanțare, ci o recomandare. Vă ajută să vă depuneți corect parcelele”, a precizat șeful APIA Timiș.
„În 2016, s-a scos din legislație și ideea de identificare fără echivoc cu marja de eroare de 0,75 de metri”, a adăugat acesta.
În plus, fermierii au 35 de zile „de grație” după termenul limită de depunere a cererii unice în care își vor putea modifica cererea de plată fără a fi penalizați.


Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 1412 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?