Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum evitați suprapunerile de terenuri?

Publicat: 23 martie 2016 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ce soluție a găsit APIA ca să evite suprapunerile de terenuri din cererea unică de plată? La depunerea cererii unice la APIA, fermierii vor putea vedea vecinii ale căror parcele se suprapun cu ale lor.

Click pe poza pentru galerie!

Mai exact, pe harta din IPA Online în care fermierul își identifică parcela pe hartă, zonele suprapuse, adică desenate deja de un alt fermier, vor apărea cu culoarea roșie și va fi afișat numele, prenumele și localitatea fermierului care le-a trasat deja pe harta APIA. Odată ce fermierul și-a digitizat suprafața pentru care vrea suvbvenția, informația este reținută în sistem, chiar dacă fermierul nu a depus încă cererea de plată la APIA, le-a spus Florin Faur, director general al APIA Timiș, fermierilor din județ.
„Dacă își digitizează de acasă parcela, fermierii pot vedea înainte de a ajunge la APIA care sunt vecinii de parcelă cu care s-au suprapus. Dacă se suprapune o suprafață, fermierul va vedea direct numele și prenumele vecinului și poate intra în dialog cu acesta pentru a clarifica problema, înainte de a veni la APIA să depună cererea”, a explicat Faur. Acesta spune că în 2015, din 165.000 de parcele solicitate la plată în Timiș, au fost 20.000 de erori.

Fermierii pot folosi datele GPS la digitizarea parcelei
APIA le mai recomandă fermierilor care au deja un GPS să îl utilizeze la digitizarea parcelelor pentru care solicită subvenția pe suprafață. „Fermierii care au bani pot să își descarce în IPA online datele de pe GPS. Nu este o condiție de finanțare, ci o recomandare. Vă ajută să vă depuneți corect parcelele”, a precizat șeful APIA Timiș.
„În 2016, s-a scos din legislație și ideea de identificare fără echivoc cu marja de eroare de 0,75 de metri”, a adăugat acesta.
În plus, fermierii au 35 de zile „de grație” după termenul limită de depunere a cererii unice în care își vor putea modifica cererea de plată fără a fi penalizați.


Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 1115 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?