Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CUM ARATĂ ȘEPTELUL UE ÎN CIFRE?

Publicat: 07 martie 2016 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În termeni valorici, bovinele, ovinele și porcinele reprezintă 17% din producția agricolă a Uniunii Europene (UE) și 42% din producția animală, arată datele Eurostat, publicate în februarie 2016.

Click pe poza pentru galerie!

În 2013, 44,7% din cele 10,8 milioane de exploatații din UE erau ferme zootehnice.

Franța deține 27% din bovinele din UE
În 2014, UE avea 88,4 milioane bovine. Cu 19 milioane capete, Franța deținea 22% din efectivul total din UE 28, urmată de Germania (14%), Marea Britanie (11%), Irlanda, Spania și Italia (câte 7%). România avea doar 2,07 milioane bovine.

România, locul trei la ovine
La ovine, însă, țara noastră stătea mult mai sus în clasament, fiind pe locul trei în UE la efective, cu aproape 9,52 milioane capete, reprezentând 11% din totalul de 84,2 milioane ovine din UE 28. Peste un sfert (27%) din ovinele din UE erau crescute în Marea Britanie, care avea 23 milioane animale, urmată de Spania (18%), România și Grecia (câte 11%).

37% din efectivul de porci, în două state
La porcine, Germania (28,3 milioane capete, 19% din totalul UE) și Spania (26,6 milioane capete, 18%) sunt de departe statele cu cele mai mari efective din UE 28. Aceste două state dețin mai mult de o treime din totalul de 148,3 milioane de porcine din UE. Potrivit datelor Eurostat, România avea, în 2014, puțin peste 5 milioane porcine.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 777 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?