Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CUM ARATĂ ȘEPTELUL UE ÎN CIFRE?

Publicat: 07 martie 2016 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În termeni valorici, bovinele, ovinele și porcinele reprezintă 17% din producția agricolă a Uniunii Europene (UE) și 42% din producția animală, arată datele Eurostat, publicate în februarie 2016.

Click pe poza pentru galerie!

În 2013, 44,7% din cele 10,8 milioane de exploatații din UE erau ferme zootehnice.

Franța deține 27% din bovinele din UE
În 2014, UE avea 88,4 milioane bovine. Cu 19 milioane capete, Franța deținea 22% din efectivul total din UE 28, urmată de Germania (14%), Marea Britanie (11%), Irlanda, Spania și Italia (câte 7%). România avea doar 2,07 milioane bovine.

România, locul trei la ovine
La ovine, însă, țara noastră stătea mult mai sus în clasament, fiind pe locul trei în UE la efective, cu aproape 9,52 milioane capete, reprezentând 11% din totalul de 84,2 milioane ovine din UE 28. Peste un sfert (27%) din ovinele din UE erau crescute în Marea Britanie, care avea 23 milioane animale, urmată de Spania (18%), România și Grecia (câte 11%).

37% din efectivul de porci, în două state
La porcine, Germania (28,3 milioane capete, 19% din totalul UE) și Spania (26,6 milioane capete, 18%) sunt de departe statele cu cele mai mari efective din UE 28. Aceste două state dețin mai mult de o treime din totalul de 148,3 milioane de porcine din UE. Potrivit datelor Eurostat, România avea, în 2014, puțin peste 5 milioane porcine.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 1077 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?