Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CUM ARATĂ ȘEPTELUL UE ÎN CIFRE?

Publicat: 07 martie 2016 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În termeni valorici, bovinele, ovinele și porcinele reprezintă 17% din producția agricolă a Uniunii Europene (UE) și 42% din producția animală, arată datele Eurostat, publicate în februarie 2016.

Click pe poza pentru galerie!

În 2013, 44,7% din cele 10,8 milioane de exploatații din UE erau ferme zootehnice.

Franța deține 27% din bovinele din UE
În 2014, UE avea 88,4 milioane bovine. Cu 19 milioane capete, Franța deținea 22% din efectivul total din UE 28, urmată de Germania (14%), Marea Britanie (11%), Irlanda, Spania și Italia (câte 7%). România avea doar 2,07 milioane bovine.

România, locul trei la ovine
La ovine, însă, țara noastră stătea mult mai sus în clasament, fiind pe locul trei în UE la efective, cu aproape 9,52 milioane capete, reprezentând 11% din totalul de 84,2 milioane ovine din UE 28. Peste un sfert (27%) din ovinele din UE erau crescute în Marea Britanie, care avea 23 milioane animale, urmată de Spania (18%), România și Grecia (câte 11%).

37% din efectivul de porci, în două state
La porcine, Germania (28,3 milioane capete, 19% din totalul UE) și Spania (26,6 milioane capete, 18%) sunt de departe statele cu cele mai mari efective din UE 28. Aceste două state dețin mai mult de o treime din totalul de 148,3 milioane de porcine din UE. Potrivit datelor Eurostat, România avea, în 2014, puțin peste 5 milioane porcine.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 916 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!