Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Culturile ecologice continuă să se extindă la nivel mondial

Publicat: 10 noiembrie 2017 - 14:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Într-un raport publicat recent de Oficiul pentru Studii şi Politici Agricole (ODEPA), se poate observa că producţia ecologică se desfăşoară în 179 de ţări, acoperind o suprafaţă totală de 90,6 milioane de hectare, iar Europa este principala regiune pentru acest tip de culturi.

Agricultură ecologică_bŢara cu cea mai mare suprafaţă ecologică certificată în lume este Australia, cu 22,7 milioane de hectare, urmată de Argentina, cu 3,1 milioane hectare, iar Statele Unite şi Spania împart poziţia a treia, cu câte 2 milioane de hectare fiecare.

Potrivit estimărilor ODEPA, suprafaţa certificată pentru agricultura ecologică la nivel mondial reprezintă doar 1,1 la sută din suprafaţa totală cultivată. Pe de altă parte, dacă aceeaşi comparaţie se face la nivel de ţară, suprafaţa ecologică certificată poate ajunge la peste 10 procente din suprafaţa totală cultivată. Principatul Liechtenstein conduce clasamentul în această privinţă, cu mai mult de 30% din suprafaţa sa agricolă deicată sectorului ecologic.

În Europa, ţările cu cea mai mare extindere a suprafeţelor certificate ecologic în 2016 au fost Bulgaria (+35%), Croaţia (+23%) şi Cipru (+18%). Dar au existat şi creşteri în rândul statelor mai mari, precum Franţa (+ 210.000 ha), Germania (+75.650 ha) şi Spania (+50.232 ha). În schimb, Grecia, Polonia şi România au pierdut circa 130.000 hectare.

Vizualizat: 591 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat

Portofoliul de utilaje pentru prelucrarea solului şi semănat, prezentate de Amazone la Agriplanta 2018, a cuprins: plugul Hektor, discul Catros+ 5002-2TS; combinatorul Ceus 4002-2TX Super şi Cenius 4000, precum şi semănătoarea de prăşitoare ED 6000-2C Special şi semănătoarea pneumatică Cirrus 6003-2.

Interviu cu Liviu Zimcea - reprezentant Amazone în România

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?