Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Crescătorii de ovine vor derogare pentru sprijinul cuplat

Publicat: 01 februarie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de ovine și caprine care nu au animalele înscrise în Registrul Genealogic (RG) riscă să piardă sprijinul cuplat pe 2016. Pentru 2015, a existat o derogare de la această regulă. Reprezentanții crescătorilor de ovine ar vrea ca regula să fie amânată încă un an și vor solicita acest lucru Ministerului Agriculturii.

Click pe poza pentru galerie!

Aproximativ 10% din efectivul total de ovine din țara noastră ar fi înscris, în prezent, în Registrul Genealogic, însă raportat la efectivul pentru care s-a solicitat sprijinul cuplat, procentul este mai mic: din 3,5 milioane ovine, doar 200.000 ar fi înscrise în RG. Suma disponibilă pentru plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, pentru 2015, este de aproximativ 24,5 milioane euro. Sprijinul maxim ar fi de 7 euro/cap de animal.

 

Criterii de eligibilitate pentru acordarea sprijinului cuplat la ovine și caprine:

- sprijinul se acordă pentru un efectiv de minimum 150 și maximum 600 capete femele ovine și/sau berbeci de reproducție, respectiv minim 50 și maximum 500 capete femele caprine și/sau țapi de reproducție inclusiv, pe beneficiar, în exploatații cu cod ANSVSA, care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului de solicitare;

- femelele ovine/caprine din exploatație trebuie să aibă maximum 8 ani, iar berbecii/țapii de reproducție - maximum 6 ani, la data-limită de depunere a cererii unice de plată;

- efectivul de animale trebuie identificat și înregistrat în RNE la data depunerii cererii;

- fermierul să dețină registrul individual al exploatației, completat și actualizat, conform Reg. (CE) nr. 21/2004;

- femelele ovine/caprine și/sau berbecii/țapii de reproducție pentru care se solicită SCZ trebuie menținuți 100 de zile de la data-limită de depunere a cererilor unice de plată, la adresa exploatației și/sau locației, menționată în cerere;

- femelele ovine și caprine și/sau berbecii și țapii de reproducție pentru care se solicită sprijinul cuplat, începând cu anul de cerere 2016, trebuie să fie înscriși în Registrul genealogic al rasei;

- pentru berbecii și țapii de reproducție sprijinul cuplat se plătește o singură dată; pentru femelele ovine și caprine, sprijinul se plătește anual.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 445 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?