Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Crescătorii de ovine nu vor să devină persoane juridice

Publicat: 10 februarie 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de ovine nu sunt de acord să se transforme în persoane juridice pentru a beneficia de subvenții în perioada 2015-2020, argumentând că sunt deja fiscalizați și plătesc impozit pe norme de venit.

Click pe poza pentru galerie!

Aproape 35 de reprezentanți ai celor patru federații de crescători de ovine și caprine din țară au participat, în 20 ianuarie 2015, la discuții cu conducerea Ministerului Agriculturii și a ANSVSA privind problemele din sectorul de creștere a ovinelor. „Subiectul cel mai aprins a fost transformarea în persoane juridice a producătorilor agricoli care primesc peste 5.000 de euro”, ne-a declarat Nicolae Cioranu, președintele Romovis, după întâlnirea cu conducerea MADR.

„Fermierii au fost în unanimitate contra. (...) Crescătorii de ovine nu sunt de acord să se transforme în persoane juridice, atâta timp cât suntem fiscalizați, suntem plătitori de impozit pe norme de venit. Suntem de acord să plătim impozitul pe norme de venit, cu banii jos, decât printr-o firmă care poate să facă șmecherii și să aibă profit zero. (...) Care-i avantajul statului? Statul vrea să ia un ban grămadă, cash, de la noi , sau să fim o formă juridică, care poate nu are profit și plătește impozit zero? Noi ne achităm de dările către statul român și statul să ne lase așa cum suntem noi de 50 de ani. Urmează să se depună un memoriu în acest sens la Ministerul Agriculturii, care a spus că va analiza propunerile crescătorilor”, a detaliat președintele Romovis.

Înregistrarea ca formă juridică implică birocrație și costuri suplimentare pentru crescătorii de ovine, mai spune Cioranu.

 

Cioranu (Romovis): „Noi, acum, suntem inactivi?”

Potrivit MADR, toate schemele de sprijin financiar direct vor fi acordate, începând cu 2015, doar fermierilor activi, persoane fizice sau juridice. Fermierii care primesc subvenții peste 5.000 euro vor trebui să se înregistreze sub o formă juridică, cel puțin ca persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere individuală (ÎI) sau întreprindere familială (ÎF) (Reg. 1307/2013).

„Reprezentanții ministerului au zis că nu se poate face departajarea fermierului activ decât așa. Ori, noi suntem inactivi? Până acum am fost inactivi? (…) Fiind posesorul unui atestat de producător cu carnet de comercializare în spate, înscris cu un cod într-o bază națională de date, cu ce se schimbă situația unui producător dacă se transformă în persoană juridică?”, a adăugat președintele Romovis.

Vizualizat: 493 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!