Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CREDITE PNDR 2020

Publicat: 01 septembrie 2015 - 21:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Garanții pentru IMM-uri: maxim 2,5 mil. euro

Click pe poza pentru galerie!

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din domeniul agricol și non-agricol care au activitate în zone rurale își pot acoperi partea de co-finanțare necesară implementării proiectelor PNDR 2014-2020 prin credite garantate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Garanțiile standard pot ajunge până la 80% din valoarea finanțării, pe o perioadă corelată cu durata creditului. Garanția se acordă în moneda creditului, ajunge la maxim 2,5 mil. euro/beneficiar și se obține la solicitarea băncii, în baza aceleiași documentații de credit.

În acest scop, Fondul are încheiate convenții de colaborare cu 29 de bănci. Beneficiarii AFIR ce primesc acordul de finanțare pot apela imediat la garanția FNGCIMM, precizează reprezentanții Fondului.

 

Ce măsuri PNDR 2020 beneficiază de garanții?

Garanțiile emise de Fond pot susține proiecte ce primesc finanțare prin sM 4.1a - „Investiții în exploatațiile pomicole”, sM 4.2 „Investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”, sM 4.3 - „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice - Irigații”, sM 6.2 - „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”, sM 6.3 - „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” și sM 6.4 - „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”.

FNGCIMM poate garanta aceste credite atât din surse proprii, cât și din fonduri puse la dispoziție de către MADR, în baza OUG nr.43/2013.

Vizualizat: 431 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?