Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Credite, doar pentru crescătorii de bovine

Publicat: 03 noiembrie 2014 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din 13 septembrie 2014, crescătorii de bovine pot solicita de la APIA adeverințe de credit în contul subvenției pe 2014, pentru 300 lei/cap de animal.

Click pe poza pentru galerie!

Fermierii pot lua credite de la băncile care au semnat convenții cu APIA în acest sens. Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente creditelor pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT): dobânda finală nu poate depăși ROBOR 6M Â 4%, inclusiv comisioanele aferente creditului de maximum 1%. Până în 13 septembrie 2014 semnaseră convenții cu APIA doar cinci bănci: CEC Bank, OTP, BRD, Piraeus Bank și Raiffeisen. Creditele sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

 

Frânc: „Sperăm să obținem ceva în plus la subvenție”

Claudiu Frânc, președinte Federația Crescătorilor de Bovine din România (FCBR): „Numărul total de animale la plată este mai mic cu vreo 20.000 de animale decât anul trecut. Pentru lapte încă nu este finalizat controlul, pentru că au fost niște raportări de cotă care nu au ce căuta acolo. Deocamdată se dau adeverințe doar pentru carne. Sperăm să obținem ceva în plus la subvenție, dar este sigur că se va menține nivelul anului trecut, peste 470 lei pe cap de animal. Pentru lapte, anul trecut a fost 20 de euro pe tonă. Chiar dacă rămâne atât, s-ar putea să scadă un pic subvenția, pentru că a scăzut cursul euro la care se face plata. (...) Prima tranșă de plată va fi făcută după 1 ianuarie 2015”.

 

La ovine încă se analizează dosarele

Ionică Nechifor, secretar general Federația Romovis: „Nu s-au terminat controalele dosarelor, efectivele sunt mai mari decât anul trecut, încă sunt procesate datele, din motivul ăsta nu se pot elibera încă adeverințe. Noi o spunem de ani de zile că efectivele declarate nu sunt cele reale, dar nu suntem băgați în seamă. Sperăm că după 16 octombrie o să primim și noi o primă tranșă de bani, tot e campanie electorală. (...) Am cerut Ministerului Agriculturii, printr-o adresă oficială, să declanșeze cât mai repede prima pe cap de animal, ca să nu fim nevoiți să apelăm la credite, în condițiile în care nu putem să facem export, dar încă nu am primit un răspuns”.

Vizualizat: 647 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!