Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cooperativa Someș Arieș reia producția la Țaga

Publicat: 24 noiembrie 2014 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AgroTransilvania Cluster și FrieslandCampina România au anunțat încheierea procedurilor de reautorizare și reabilitare a fabricii de brânzeturi de la Țaga (jud. Cluj) și reluarea producției începând din noiembrie 2014.

Click pe poza pentru galerie!

FrieslandCampina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania au semnat în 29 august a.c. un acord ce prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză și grota de la Țaga, proprietate a FrieslandCampina România, au fost cedate spre exploatare pe o perioadă de trei ani Fabricii de Brânzeturi Transilvania, născută din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster, acționar majoritar, și Cooperativa Agricolă Someș Arieș.

„Capacitatea fabricii este de 3.000 de litri pe zi, dar se pot procesa și 4.500 de litri, în funcție de desfacere. Conform contractului, vom produce brânza de Năsal, care rămâne brand propriu al Napolact și al Friesland, Țaga și Montana avem dreptul să le producem noi sub marcă proprie și avem dreptul de a crea două tipuri de brânzeturi care să fie doar mărcii proprii ale Fabricii de Brânzeturi Transilvania”, ne-a spus Călin Fărgaciu, președintele Cooperativei Someș-Arieș.

Din septembrie 2014, cooperativa Someș Arieș are 64 de ferme membre, cu o producție de 40 tone lapte/zi.

Vizualizat: 845 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?