Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CONVENȚIA EUROPEANĂ A MUNȚILOR. NOI PROVOCĂRI PENTRU ZONELE MONTANE

Publicat: 09 noiembrie 2016 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 3-5 octombrie a.c., în Portugalia, a avut loc cea de-a X-a Convenție europeană a munților, eveniment organizat de Asociația europeană a țărilor cu munți - EUROMONTANA. Tematica din acest an a Convenției a fost: „Vulnerabilitatea munților în fața schimbărilor climatice: cum pot locuitorii munților și teritoriile montane să se adapteze și să atenueze aceste efecte?”.

Click pe poza pentru galerie!

Conferința a prezentat situația actuală a zonelor montane, cunoștințele tehnice și studiile de caz, care au permis furnizarea de soluții pentru adaptarea și atenuarea efectelor schimbărilor climatice. Accentul nu a fost pus pe soluțiile singulare, ci la nivel public, pe problematicile ce privesc agricultura, energia, apa și turismul.

Evenimentul a reunit peste 250 de participanți, reprezentanți ai organizațiilor socio-profesionale agricole, agenții de dezvoltare rurală, unități administrativ teritoriale, ministere, instituții publice, institute de cercetare și formare profesională, agenții pentru mediu, etc.

Delegația României a fost formată din domnii Dănuț Gîțan, Dănuț Ungureanu (Agenția Zonei Montane), Radu Rey (Forumul Montan din România), Ioan Agapi (Federația Agricultorilor de Munte Dorna), Ioan Banc (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Mihăeș Grigore (Primăria Năruja - Vrancea), Ioan Moraru (Primăria Dorna Arini - Suceava), Alin Tekonczia (OpenFields Foundation).

În cadrul Adunării Generale ce a avut loc cu acest prilej, au fost realeși în Consiliul Director al EUROMONTANA, reprezentanții României: Gîțan Dănuț (Agenția Zonei Montane - Direcția CEFIDEC) și Agapi Ioan (Federația Agricultorilor de Munte - Dorna). Totodată, a fost propusă România ca locație pentru cea de-a XI-a Convenție Europeană a Munților, ce va avea loc în anul 2018.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.19(180) 1 - 15 noiembrie 2016

Vizualizat: 802 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?