Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Controlul complet al azotului cu GAMA NG

Publicat: 04 septembrie 2017 - 15:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii ani observăm limitări și restricții impuse de autorități la fertilizarea cu azot. În condițiile limitării cantității maxime de azot utilizat, se pot obține totuși producții mai mari dacă se folosesc inhibitori.

Unul dintre cei mai versatili și naturali inhibitori prezenți în îngrășămintele CICh România este N-Guard (NG), extract de Neem.
N-Guard este un ulei natural, extras din plante, care nu poluează deloc solul, fiind un inhibitor de nitrificare. Reduce pierderile de azot cauzate de volatilizare și levigare. Are efect repelent de durată asupra insectelor dăunătoare și a nematozilor. Utilizarea N Guard este fără riscuri și determină un consum treptat și pe o perioadă mai lungă a azotului de către plantele de cultură, permițând astfel reducerea dozelor de azot.

Produsele CICh România care conțin acest inhibitor sunt:

AMOSULF NG este un îngrășământ de sol cu eliberare treptată și constantă a azotului, un compus complex, neutru, pe bază de azot și sulf, acoperit cu o peliculă pe bază de extract de Neem.
crește eficiența azotului din sol pentru plante, prelungind timpul de absorbție și eliminând pierderile prin levigare și nitrificare;
permite creșterea raportului între cantitatea de îngrășăminte azotoase administrate și cantitatea de azot absorbită de culturi;
prelungește perioada în care azotul rămâne prezent în sol la dispoziția plantelor, eliminând pericolul de apariție a carențelor sau a dezechilibrelor nutriționale;
extrage și pune treptat la dispoziția plantelor și o parte din azotul din apa de ploaie și din azotul rezultat în urma descompunerii materiei organice și a microorganismelor din sol;
permite mobilizarea și absorbția mai bună a fosforului.
Recomandat pentru toate tipurile de culturi, în special grâu, orz, rapiță, floarea soarelui, porumb, cartof.
Conține: Azot 33%, Sulf 29%, NG 0,46%.
Se administrează cu 10-15 zile înainte de creșterea intensă. Dozele de aplicare sunt în funcție de necesarul culturii, între 150 kg/ha și 400 kg/ha. Poate fi administrat pe orice tip de sol - nu acidifică solul.

Compozitie-Amosulf-NG_imagi_bUREE NG este o uree granulată acoperită cu o peliculă pe bază de extract de Neem, care crește eficiența azotului aplicat culturilor, prelungind perioada de hrănire a plantelor până la 90 zile.

• permite reducerea semnificativă a dozelor de azot folosit în culturile agricole; în cele mai multe cazuri, aplicarea îngrășămintelor azotoase se face o singură dată;
• crește raportul între cantitatea administrată de azot și cantitatea de azot absorbită de cultură;
• prelungește perioada în care azotul ramâne la dispoziția plantei pentru a fi consumat, eliminând riscurile carenței de azot;
• reduce pierderile de azot prin spălare în adâncime dar și prin denitrificare;
• reduce dozele de azot distribuite în sol;
• diminuează atacul insectelor dăunătoare, datorită efectului repelent al uleiului Neem;
• reduce numărul de aplicări și, implicit, costurile.
Conține: Uree îngrășământ 46%, Azot total 45,6%, inhibitori (ulei vegetal N-Guard) 0,48%.
Se aplică în perioada de creștere vegetativă și atunci când cultura are nevoie, 100-400 kg/ha în funcție de gradul de aprovizionare cu azot a solului.

UTIL SAN NG este un îngrășământ solid granulat. Conține azot sub formă amoniacală și o cantitate mare de sulf. Este un îngrășământ acid recomandat pentru terenurile alcaline și slab alcaline. Se obțin rezultate notabile la culturile avide de sulf, precum rapița si floarea soarelui. Prezența inhibitorului N-Guard permite plantelor să absoarbă azotul gradual și pe o perioadă mai lungă. Are efect repelent asupra insectelor. Se reduc pierderile din transformarea azotului.
Conține: Azot total 21%, Sulf (SO3) 58%, inhibitori (ulei vegetal N-Guard) 0,48%.
Se aplică în vegetație. Stabilirea dozelor necesare culturilor se face ținând cont de fertilitatea solului, tipul culturii și stadiul de dezvoltare a plantelor, între 150 kg/ha și 400 kg/ha.

Departament tehnic Naturevo
Departament tehnic CICh România

Articol publicat în revista Ferma nr. 15(198), 1-14 septembrie 2017

Vizualizat: 1380 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?