Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Contracte futures cu noroc. Cu cât au vândut rapiţa Cristel Urse şi Toader Prodan?

Publicat: 07 septembrie 2021 - 20:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Am vândut rapiţa din câmp cu 2.370 lei/t. La grâu, am prins un contract futures de 400 tone cu 960 lei/t. Apoi, am dat încă un lot tot de 400 tone cu 910 lei/t. La soiurile Miranda şi Otilia am produs în medie 6.700 kg/ha, iar la cele străine am obţinut cu o tonă mai mult. Prin cupajare, am obţinut o producţie cu indici de panificaţie superiori”,susţine Cristel Urse, fermier din Brăila.

„Avem făcute contracte futures cu firmele de achiziţii şi am nimerit-o bine. Grâul l-am vândut cu 0,90 lei/kg”,îşi arată bucuria vasluianul Toader Prodan, din Fălciu.

paioase bani 2_b

Conform Bursei de Române de Mărfuri, un preţ mai bun se obţine dacă produsele sunt transportate în Portul Constanţa, unde grâul s-a tranzacţionat la 1.077 lei/t, orzul la 1.011 lei/t şi porumbul la 1.249 lei/tonă.

 

un articol de

MARIAN MUŞAT

Vizualizat: 843 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?