Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Contracte futures cu noroc. Cu cât au vândut rapiţa Cristel Urse şi Toader Prodan?

Publicat: 07 septembrie 2021 - 20:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Am vândut rapiţa din câmp cu 2.370 lei/t. La grâu, am prins un contract futures de 400 tone cu 960 lei/t. Apoi, am dat încă un lot tot de 400 tone cu 910 lei/t. La soiurile Miranda şi Otilia am produs în medie 6.700 kg/ha, iar la cele străine am obţinut cu o tonă mai mult. Prin cupajare, am obţinut o producţie cu indici de panificaţie superiori”,susţine Cristel Urse, fermier din Brăila.

„Avem făcute contracte futures cu firmele de achiziţii şi am nimerit-o bine. Grâul l-am vândut cu 0,90 lei/kg”,îşi arată bucuria vasluianul Toader Prodan, din Fălciu.

paioase bani 2_b

Conform Bursei de Române de Mărfuri, un preţ mai bun se obţine dacă produsele sunt transportate în Portul Constanţa, unde grâul s-a tranzacţionat la 1.077 lei/t, orzul la 1.011 lei/t şi porumbul la 1.249 lei/tonă.

 

un articol de

MARIAN MUŞAT

Vizualizat: 1598 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?