Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Constatarea daunelor - proces simplu și rapid

Publicat: 28 martie 2016 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fenomenele meteo extreme sunt tot mai frecvente în România. Fiecare agricultor știe că grindina, ploaia torențială, înghețul, incendiul sau furtuna pot fi dezastruoase pentru culturile sale și pot reduce semnificativ recolta unui an agricol. Fermierii asigurați la Die Österreichische Hagelversicherung - Agra Asigurări pot notifica imediat producerea evenimentului, urmând a se stabili rapid un termen de constatare a pagubelor.

Click pe poza pentru galerie!

Fiind un asigurator agricol, societatea Die Österreichische Hagelversicherung - Agra Asigurări este specializată în constatarea rapidă și profesională a daunelor provocate de grindină și a altor riscuri elementare asupra culturilor agricole. Fenomenele meteo extreme, precum grindina, pot afecta concomitent peste 20.000 de parcele, generând până la 3.000 de notificări de daune într-o zi. Acestea trebuie înregistrate rapid, pentru ca în zilele sau în săptămânile următoare reprezentanții companiei să constate pierderile înregistrate.
Experiența de peste 65 de ani în domeniul asigurărilor agricole, cunoștințele solide cu privire la constatarea daunelor de mari dimensiuni, precum și capacitatea mare de lucru asigurată de cei peste 300 de inspectori de daune ai companiei, care sunt la rândul lor fermieri activi, fac din Die Österreichische Hagelversicherung - Agra Asigurări un partener de nădejde al fermierului în caz de daună.
Compania acordă o atenție deosebită formării profesionale și perfecționării colaboratorilor săi. Inspectorii de daune sunt instruiți anual în cadrul propriei Academii, iar cercetarea și perfecționarea metodelor de evaluare a daunelor se efectuează în colaborare cu Universitatea de {tiințe Agricole din Viena și cu fermierii. Calculul gradului de dăunare a culturilor pe suprafețe mari, precum și cel al cuantumului despăgubirilor se face cu ajutorul tabletelor PC de care dispun inspectorii de daună.

Etapele procesului de notificare a producerii unui fenomen meteo (precum grindina):
1. Notificarea daunei - fermierul a cărui cultură a fost afectată anunță în scris producerea evenimenului (cel mai simplu prin www.agraasigurari.ro). În vederea înregistrării notificării este necesară comunicarea unor date precum: data producerii evenimentului, cultura și suprafețele afectate.
2. Stabilirea unei întâlniri - după înregistrarea notificării, reprezentanții companiei Agra Asigurări vor lua legătura cu fermierul în vederea stabilirii unei întâlniri pentru evaluarea comună a pierderilor. Termenul va fi stabilit în funcție de stadiul de dezvoltare a culturii, iar în cazul în care cultura trebuie recoltată, inspecția de daună trebuie efectuată cât mai repede posibil. Inspecția de daună în cazul plantelor aflate în creștere se va face după câteva zile, doar atunci putându-se stabili intensitatea reală a dăunării asupra culturii.
3. Constatarea și evaluarea daunei la fața locului - ambii inspectori de daună, împreună cu fermierul sau cu un reprezentant al acestuia, vor evalua pierderile cauzate de riscul asigurat și vor întocmi un proces verbal. Dacă evaluarea nu poate fi finalizată, aceasta se va repeta la 14 zile înainte de recoltare.
4. Întocmirea procesului verbal și plata despăgubirilor - asiguratul și inspectorii de daună confirmă prin semnătura lor faptul că dauna a fost constatată, după care procesul verbal va fi înaintat companiei pentru plata despăgubirii.
5. Efectuarea plății în termen de 14 zile - calculul despăgubirilor se efectuează imediat ce documentele necesare au ajuns la Agra Asigurări, urmând ca în termen de 14 zile după finalizarea dosarului de dăună să se efectueze plata despăgubirilor.DATE DE CONTACT
Compania Die Österreichische Hagelversicherung, cunoscută în România sub numele de Agra Asigurări, este una dintre cele mai mari companii de asigurări agricole din Europa și prima companie care a introdus asigurarea de secetă în România.
Pentru mai multe informații despre produsele oferite, accesați www.agraasigurari.ro sau contactați managerii regionali ai societății Die Österreichische Hagelversicherung - Agra Asigurări:
• Manager regional Vest: Adrian Horia LUPU       
Tel.: 0040736.140.125           
E-mail: lupu@agraasigurari.ro       
Județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Teleorman
• Manager regional Est: Silviu STEGARIU
Tel.: 0040736.140.105
E-mail: stegariu@agraasigurari.ro
Județe: Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea.
Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 952 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?