Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Condiții modificate pentru subvențiile la bovine

Publicat: 22 februarie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii propune criterii modificate pe care trebuie să le îndeplinească fermierii care solicită subvenții pentru creșterea bovinelor în 2016. Astfel, vor putea primi ajutorul național tranzitoriu (ANT) și crescătorii de bovine neînregistrați în sistemul cotelor de lapte până la 1 aprilie 2015, precum și fermele de bovine înființate în ultimul an.

Click pe poza pentru galerie!

Iată ce criterii de eligibilitate pentru încasarea ANT prevede proiectul de modificare a Ordinului MADR 619/2015!

Crescătorii de bovine neînregistrați în sistemul cotelor de lapte până la 1 aprilie 2015 vor trebui să îndeplinească următoarele condiții:

- la data solicitării ANTZ, exploatația să fie înregistrată în RNE;

- solicitantul să fi livrat și/sau vândut direct minim 3 tone de lapte în perioada dintre data la care a început depunerea cererii unice a anului anterior și ultima zi înainte de data începerii depunerii cererii în anul în curs;

- să aibă încheiat un contract pe minim 6 luni, valabil la data depunerii cererii unice de plată, cu un cumpărător și cel puțin un document fiscal care să ateste livrarea a minim 3 tone de lapte sau, în cazul vânzărilor directe, să dețină carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol/dispoziție de încasare a valorii aferente laptelui comercializat/factură fiscală care să ateste vânzarea a minimum 3 tone de lapte.

 

Dreptul la ANT poate fi cedat prin declarație notarială

Începând cu anul de cerere 2016, ANT se acordă și pentru exploatațiile nou înființate în perioada cuprinsă între data începerii depunerii cererii unice a anului anterior și ultima zi înainte de data începerii depunerii cererii unice în anul în curs, înregistrate în RNE la data solicitării subvenției și care dețin cel puțin 3 bovine cu vârsta de minim 16 luni la data ultimei zile înainte de începerea depunerii cererii unice pentru anul în curs, înregistrate în RNE. Pentru anul de cerere 2016, exploatațiile noi sunt cele înființate între 1 aprilie 2015 și ultima zi înainte de data începerii depunerii cererii unice în anul 2016, care ar putea fi 29 februarie.

Solicitanții care au obținut un drept la primă în anii anteriori vor solicita ANT pentru bovine pentru efectivul de animale purtătoare de primă, fără ca acesta să fie detaliat pe coduri unice de identificare în cererea de plată. Dreptul la primă obținut în anii anteriori pentru ANT poate fi cedat pe baza unei declarații notariale, cu condiția ca cesionarul să dețină o exploatație cu cod ANSVSA, la data solicitării, în care să existe cel puțin un animal identificat și înregistrat, mai prevede proiectul MADR.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 655 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!