Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Comerț ilicit cu produse alimentare - măsline vopsite și carne de maimuță

Publicat: 10 mai 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În timp ce România este batjocorită de o Europă întreagă pentru brânza contaminată cu E.coli, pe care inițial autoritățile italiene au catalogat-o în mod eronat ca fiind produsă din lapte de oaie, deși producătorul nominalizat nu procesează acest tip de lapte, o serie de alte cazuri, investigate de această dată de Interpol și Europol, au avut parte de mai puțină publicitate.

Click pe poza pentru galerie!

În total, au fost depistate peste zece mii de tone de alimente considerate periculoase pentru consum sau neconforme cu eticheta, într-o serie de operațiuni comune desfășurate pe teritoriul a 57 de state, în perioada noiembrie 2015 - februarie 2016.

Astfel, în Italia au fost descoperite peste 85 tone de măsline „vopsite” cu soluție de sulfat de cupru pentru a le spori culoarea, iar în Khartoum (Sudan) au fost confiscate aproape nouă tone de zahăr contrafăcut contaminat cu îngrășământ. În plus, ofițerii Europol au recuperat și apoi au distrus peste 30 de tone de carne de vită și de bivol provenită din India, improprie consumului uman, care era destinată vânzării în supermarketuri. De asemenea, vameșii de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles au descoperit câteva kilograme de carne de maimuță și o gamă de alte produse alimentare cel puțin bizare, cum ar fi 11 kg de lăcuste și 20 kg de omizi. Pe de altă parte, autoritățile indoneziene au confiscat 70 kg de intestine de pui conservate în formol, soluție aflată pe lista aditivilor alimentari interziși.

Potrivit Europol, etichetarea falsă s-a dovedit a fi, din nou, un fir comun pentru toate aceste produse alimentare destinate pieței de consum din întreaga lume. De pildă, în Australia au fost descoperite 450 kg de miere alterată sau amestecată cu alte ingrediente, dar și un lot de arahide reambalat și reetichetat ca fiind muguri de pin, ceea ce reprezintă o amenințare majoră la adresa persoanelor alergice.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.8(169) 1 - 14 mai 2016

Vizualizat: 559 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?