Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CNDP ovine şi caprine: Depunerea cererilor s-a încheiat. Încep controalele!

Publicat: 28 iunie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Campania de preluare a cererilor pentru plăţile naţionale directe complementare (CNDP) la speciile ovine şi caprine pentru anul în curs s-a încheiat miercuri, 15 iunie a.c.

Click pe poza pentru galerie!

Începând cu 16 iunie, efectivul de femele ovine/caprine solicitat la plată trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere până la data de 31 august, perioadă în care se desfăşoară controlul administrativ şi cel la faţa locului.

Potrivit datelor APIA, până în 8 iunie a.c., au fost depuse 13.534 de cereri, pentru un efectiv de 2.049.855 capete de ovine şi caprine.

După lungi discuţii ale Federaţiilor Naţionale ale Crescătorilor de ovine şi caprine cu reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Agenţiei de Plăţi - APIA, la mijlocul lunii mai, a apărut şi Ordinul de Ministru nr. 108/2011 privind modul de implementare, condiţiile specifice şi criteriile de eligibilitate pentru acordarea primei pe cap de animal la aceste specii.

Viza asociaţiilor crescătorilor de ovine/caprine, legal constituite în baza hotărârii judecătoreşti, pe cererea beneficiarului, care să ateste efectivele de animale pentru care se poate solicita prima; eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere a solicitantului că nu are datorii la bugetul de stat/local şi penalizarea declarării la plată a unui efectiv mai mare decât cel existent în fermă cu un procent de 3%, în loc de 3 capete, sunt principalele modificări de procedură cerute de fermieri şi cuprinse în Ordin.

 

Între 15 şi 20 euro/animal

În funcţie de efectivul total eligibil la plată, alocarea de la bugetul de stat, de circa 66 milioane euro, se va împărţi, şi aşa se va stabili valoarea primei pe cap de animal. „Am cerut o subvenţie de 20 euro/animal, însă oficialii din minister ne-au promis în jur de 14-15 euro.

Prin aplicarea vizei pe cererile fermierilor şi în urma supracontroalelor, în special acolo unde bănuim că s-au declarat mai multe capete, sperăm să se elimine de la plată măcar 70 la sută din efectivul care se declară în plus”, ne-a declarat Ionică Nechifor, vicepreşedinte al Romovis.

Vizualizat: 624 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?