Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CLAAS: Vânzări record în Europa de Est

Publicat: 09 februarie 2018 - 13:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vânzările grupului Claas au crescut anul trecut cu 3,6%, ajungând până la 3,76 miliarde de euro (3,63 miliarde euro în 2016) iar compania a înregistrat un profit aproape dublu (înainte de taxe) de 184 milioane euro (2016 - 93 milioane euro). Această creştere puternică s-a datorat în mare măsură pieţei est-europene, unde recoltele bune au condus la o cerere mai mare de maşini agricole. O creşterea a vânzărilor s-a înregistrat şi în America de Sud.

Piaţa maşinilor agricole în Europa de vest nu a înregistrat o evoluţie spectaculoasă. S-au înregistrat mici îmbunătăţiri ale vânzărilor Claas în Germania şi, după cum era de aşteptat, vânzările în Franţa au scăzut semnificativ după eliminarea deducerilor fiscale speciale de taxe pentru pentru. Şi alte mari pieţe, cum ar fi China şi SUA, au înregistrat o scădere a vânzărilor.

CLAAS_b
Investiţiile în cercetare şi dezvoltare au care s-au dublat în ultimul deceniu, au fost în 2017 de 217 milioane euro (221 milioane EUR în 2016) şi să ofere locuri de muncă pentru mai mult de 11% dintre angajaţii Claas. Numărul total de angajaţi a scăzut uşor, fiind de 10.961 (din care 5.102 în Germania) la 30 septembrie 2017 (11.300 angajaţi în 2016). Compania declară că această evoluţie reflectă tendinţele de pe piaţa agricolă din întreaga lume, precum şi iniţiativele de reducere a costurilor implementate în ultimii ani. În Europa de est a crescut numărul angajaţilor Claas, dar a scăzut în China.
Pentru anul 2018, Grupul Claas se aşteaptă la o îmbunătăţire moderată a pieţei mondiale a maşinilor agricole, mai ales ca urmare a consolidării preţurilor la lapte şi recuperarea anticipată a pieţei în Franţa. Ca urmare, se aşteaptă la o evoluţie pozitivă de vânzări în majoritatea pieţelor.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 479 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?