Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Circuitul banilor: 5 zile pentru plata subvențiilor!

Publicat: 21 septembrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a adoptat, pe 31 august 2016, un act normativ care stabilește circuitul pe care-l urmează fondurile europene nerambursabile, dar și sumele alocate de la bugetul de stat pentru plata schemelor de sprijin financiar din agricultură.

Click pe poza pentru galerie!

HG pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile stabilește că AFIR și MADR vor efectua plățile către beneficiari în termen de 5 zile lucrătoare de la data alimentării conturilor deschise la Trezoreria Statului. Trezoreria Statului nu va percepe comisioane sau alte taxe pentru efectuarea operațiunilor de încasări și plăți prin conturile Ministerului Agriculturii, Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), precum și prin conturile beneficiarilor.

Actul normativ mai prevede că în cazul beneficiarilor privați ai POPAM care garantează plata unui avans cu o poliță de asigurare, aceasta trebuie să prevadă în mod expres faptul că poate fi executată irevocabil și necondiționat de către DG-AMPOP, la prima sa cerere scrisă și fără ca DG-AMPOP să aibă obligația de a-și motiva cererea respectivă, cu condiția ca în cererea de executare să se specifice că suma cerută este datorată faptului că beneficiarul POPAM nu a restituit total/parțial avansul primit.

Fluxurile financiare privind derularea fondurilor nerambursabile FEGA, FEADR și FEPAM și a sumelor alocate de la bugetul de stat pentru APIA, AFIR și MADR prin conturile deschise la Trezoreria Statului și Banca Națională a României vor fi aprobate prin ordin al ministrului Agriculturii, mai prevede HG aprobată pe 31 august.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 396 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?