Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Circuitul banilor: 5 zile pentru plata subvențiilor!

Publicat: 21 septembrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a adoptat, pe 31 august 2016, un act normativ care stabilește circuitul pe care-l urmează fondurile europene nerambursabile, dar și sumele alocate de la bugetul de stat pentru plata schemelor de sprijin financiar din agricultură.

Click pe poza pentru galerie!

HG pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile stabilește că AFIR și MADR vor efectua plățile către beneficiari în termen de 5 zile lucrătoare de la data alimentării conturilor deschise la Trezoreria Statului. Trezoreria Statului nu va percepe comisioane sau alte taxe pentru efectuarea operațiunilor de încasări și plăți prin conturile Ministerului Agriculturii, Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), precum și prin conturile beneficiarilor.

Actul normativ mai prevede că în cazul beneficiarilor privați ai POPAM care garantează plata unui avans cu o poliță de asigurare, aceasta trebuie să prevadă în mod expres faptul că poate fi executată irevocabil și necondiționat de către DG-AMPOP, la prima sa cerere scrisă și fără ca DG-AMPOP să aibă obligația de a-și motiva cererea respectivă, cu condiția ca în cererea de executare să se specifice că suma cerută este datorată faptului că beneficiarul POPAM nu a restituit total/parțial avansul primit.

Fluxurile financiare privind derularea fondurilor nerambursabile FEGA, FEADR și FEPAM și a sumelor alocate de la bugetul de stat pentru APIA, AFIR și MADR prin conturile deschise la Trezoreria Statului și Banca Națională a României vor fi aprobate prin ordin al ministrului Agriculturii, mai prevede HG aprobată pe 31 august.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 513 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?