Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cine sunt fermierii „abonați” la eșantioanele de control?

Publicat: 25 ianuarie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția Națională de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stablit pe 15 septembrie 2015 eșantioanele de control pentru toate județele pentru campania 2015.

Click pe poza pentru galerie!

O anumită categorie de fermieri se află cel mai des în eșantioanele de control. De ce se întâmplă acest lucru?

Alegerea fermierilor pentru controlul clasic, în teren etc. și a zonelor pentru controlul prin teledetecție este făcută de o comisie de eșantionare formată la nivel central. Potrivit APIA, agricultorii români care explotează suprafețe mari, încasează subvenții substanțiale sau care au accesat mai multe scheme de sprijin pot să fie selectați ani la rând, consecutiv, în eșantioanele de control. Se întâmplă asta pentru că procentul de 75% din criteriul de eșantionare este reprezentat de factorii de risc: suprafețe întinse, sume mari de încasat, mai multe scheme de sprijin, parcele dispersate în mai multe unități administrativ teritoriale etc..

 

Ce spun ministrul Agriculturii și șeful APIA?

Același lucru îl spune și ministrul Agriculturii: „Într-o analiză de risc, sigur că sunt luate în considerare sumele cele mai mari și cui le acorzi. (...) În analiza de risc se regăsește, logic, fermierul care ar urma să primească sume mai mari. Pentru că acolo există riscul”, a spus Achim Irimescu la "Viața Satului" - TVR.

„Un fermier român poate să fie controlat de mai multe ori, pe eșantionul clasic, pe supracontrol sau pe GAEC 4 (...) și nu trebuie să se considere că ar avea cineva ceva cu el”, este de acord și șeful APIA, Ioan Merca.

Până în luna ianuarie, APIA ar fi finalizat controlul clasic, măsurarea parcelelor cu GPS, verificările în teren, controalele pe ecocondiționalitate și ar mai fi de încheiat controlul prin teledetecție.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 1 (162) - 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?