Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cine și cât face în agricultura UE?

Publicat: 07 martie 2016 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Șapte state au realizat, în 2014, trei sferturi din valoarea producției agricole a UE 28, ce a totalizat 415 miliarde euro: Franța (18%), Germania (14%), Italia (13%), Spania (10%), Marea Britanie (8%), Olanda (7%) și Polonia (5%), arată datele Eurostat, publicate în februarie 2016. Contribuția României a fost de 4% (16,7 mld. euro).

Click pe poza pentru galerie!

Statele UE au obținut în 2014 o producție record de 331,7 mil. tone cereale (inclusiv orez). Cu 72,7 mil. tone recoltate, Franța este de departe cel mai mare producător de cereale din UE, urmată de Germania (52 mil. tone), Polonia (31,9 mil. tone), Marea Britanie (24,5 mil. tone), România (22,1 mil. tone), Spania (20,6 mil. tone), Italia (19,4 mil. tone) și Ungaria (16,5 mil. tone).
Față de media realizată în perioada 2000-2012, producția de cereale a UE a crescut cu 15,2% în 2014, deși suprafața cultivată a scăzut cu 5%. Pentru România, creșterea producției a fost de 39,1%.
În termeni valorici, producția de cereale reprezintă 13% din totalul producției agricole a UE și 25% din producția vegetală.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 439 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!