Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cine poate cere subvenția pentru pajiști?

Publicat: 23 martie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„În cazul asociațiilor crescătorilor de animale, vor depune cererea de subvenție membrii acesteia. Asociațiile vor da o copie a contractului de concesiune sau închiriere cu primăria fiecărui membru care vrea să depună cererea. Ne așteptăm la ceva tensiuni pe acest subiect”, recunoaște șeful APIA Timiș, Florin Faur.

Click pe poza pentru galerie!

„În schimb, unde avem cooperative sau grupuri de producători, solicitarea se poate face prin intermediul reprezentantului legal”, spune Faur.

Ministrul Agriculturii vrea să stopeze „specula cu pășuni”!
„Din greșeală, în anii trecuți s-a permis așa ceva, ca subvențiile să ajungă la asociațiile fermierilor. De anul acesta nu se mai permite. La negocierile pe care le-am avut pentru modificarea Ordinului 619, peste 90% din producători au fost pentru renunțarea la această încălcare a legislației europene. S-au înființat asociații pe colț de sat pentru a profita de banii fermierilor”, spune ministrul Achim Irimescu.
Acesta susține că subvenția prea mare, ce poate ajunge și la 440 euro/ha în zonele montane, a încurajat „specula cu pășuni”.

Modificări la legea pajiștilor
Pe 29 februarie 2016, a fost promulgată Legea privind aprobarea OUG 15/2015, în vigoare din iunie 2015, care modifică OUG 34/2013 privind exploatarea pajiștilor și completează OUG 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți directe. Modificările din OUG 15/2015 au fost completate și adoptate de Parlament la începutul lunii februarie 2016.
Actul normativ prevede că fermierii care cer subvenție pe pajiști pot dovedi utilizarea legală și cu o copie a sesizării pentru deschiderea succesiunii (o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităților administrativ-teritoriale).
Deputații au mai stabilit că aplicarea amenajamentului pastoral este obligatorie începând cu 2018 și că fondurile necesare pentru realizarea proiectelor de amenajamente pastorale se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MADR.


Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 444 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!