Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cinci măsuri PNDR 2020, deschise pe 28 aprilie

Publicat: 11 mai 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primele sesiuni de primire a proiectelor de investiții din acest an prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 au fost deschise pe 28 aprilie 2016. Suma totală pusă la dispoziția celor ce vor fonduri europene depășește 540 mil. euro, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Click pe poza pentru galerie!

„(...) Pachetul cuprinde cinci măsuri pentru sectorul agricol și vor fi deschise în perioada aprilie - octombrie 2016. Am suplimentat toate sumele deoarece consider că e bine să lansezi de la început sume cât mai mari, ca să nu te mai duci cu banii la sfârșitul programului. De aceea am suplimentat sumele pentru toate măsurile”, a precizat Irimescu, citat de Agerpres.

Măsurile lansate sunt 4.1 Investiții în exploatații agricole, cu o alocare de peste 270 mil. euro, sM 6.1 Tineri fermieri - 161 mil. euro, sM 6.3 Dezvoltarea fermelor mici - 100 mil. euro, sM 16.4 Cooperare lanțul scurt - 7 mil. euro, sM 16.4a Cooperare lanț scurt sector pomicol - 3,5 mil. euro.

Din 25 martie 2015, când a fost deschisă prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020, și până pe 18 decembrie 2015, când s-au închis ultimele sesiuni din anul trecut, AFIR a primit 7.697 cereri de finanțare. Valoarea totală a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a depășit 1,55 miliarde euro.

Gradul de accesare al alocării disponibile în 2015 a fost de peste 100%. AFIR a efectuat în prima parte a lunii februarie 2016 primele plăți de 3,9 mil. euro prin PNDR 2020.

 

Condițiile artificiale, incluse în Ghidurile solicitantului

Ghidurile solicitantului pentru aceste măsuri, publicate pe site-urile MADR și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), includ ca anexe și instrucțiunile privind condițiile artificiale.

AFIR a publicat, până la finalul lunii aprilie, instrucțiunile privind evitarea creării de condiții artificiale în accesarea PNDR 2020 pentru submăsurile 4.1 (Exploatații agricole), 4.2 (Procesare agricolă), 4.1a (Exploatații pomicole), 4.2a (Procesare pomicolă), 6.1 (Tineril fermieri), 6.4 (Dezvoltare activități non-agricole), precum și pentru Schema de ajutor de stat GBER și Schema de Minimis aferente sM 4.2 și 4.2a.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.8(169) 1 - 14 mai 2016

Vizualizat: 522 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?