Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

China nu mai importă soia americană

Publicat: 07 iunie 2019 - 16:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare cumpărător de soia din lume, China, a pus în aşteptare achiziţiile de bunuri americane după ce războiul comercial dintre Washington şi Beijing a atins cote maxime.

Soia_bPreşedintele Donald Trump a escaladat războiul comercial cu China la începutul acestei luni, mărind tarifele la mărfuri chinezeşti de aproximativ 200 miliarde de dolari, ceea ce a determinat autorităţile de la Beijing să impună propriile măsuri de retorsiune. Trump şi omologul său, Xi Jinping, se aşteaptă să se întâlnească din nou la sfârşitul lunii iunie pentru summitul G-20, când unii analişti prevăd o eventuală rezoluţie.

Datele oficiale arată că China a cumpărat aproximativ 13 milioane de tone metrice de soia americană după ce cele două ţări au convenit asupra unui armistiţiu în decembrie, într-o mişcare care a demonstrat bunăvoinţa faţă de soluţionarea litigiului comercial. În timp ce secretarul american pentru agricultură, Sonny Perdue, a declarat în februarie că China s-a angajat să cumpere încă 10 milioane tone de soia americană, achiziţiile s-au oprit brusc acum.

Potrivit cotidianului South China Morning Post, vice-ministrul agriculturii şi afacerilor rurale, Han Jun, ar fi spus că "dacă SUA nu ridică toate tarifele suplimentare percepute pentru produsele chinezeşti, comerţul bilateral cu produse agricole între China şi SUA, inclusiv comerţul cu soia, nu va reveni la normal”. Dacă SUA va pierde piaţa Chinei, va fi foarte dificil pentru ea să o recâştige.

Vizualizat: 556 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?