Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

China extinde reformele din agricultură pentru a susţine economia rurală

Publicat: 24 iulie 2019 - 11:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Autorităţile de la Beijing au anunţat că vor aprofunda reformele sectorului agricol pentru a promova economia rurală, urmărind astfel să stimuleze creşterea economică şi să contracareze provocările comerciale.

Aceste măsuri vin după ce cea de-a doua mare economie a lumii a înregistrat în 2018 cea mai slabă creştere din ultimii 28 de ani şi rămâne încurcată într-un război comercial cu Statele Unite ale Americii. "În situaţia complicată a creşterii presiunii asupra economiei şi a schimbărilor profunde în mediul politic extern, este deosebit de important să se facă o treabă bună în agricultură şi în zonele rurale", a anunţat guvernul de la Beijing într-un comunicat publicat pe site-ul agenţiei oficiale de ştiri Xinhua.

Soia_bChina şi-a revizuit structura culturilor în ultimii ani, reducând sprijinul acordat cultivatorilor de porumb, decizie influenţată şi de creşterea stocurilor, încercând în schimb să promoveze extinderea suprafeţelor însămânţate cu oleaginoase, pe care le importă cel mai mult. Acest obiectiv a devenit din ce în ce mai important după declanşarea războiului comercial cu administraţia americană, care a determinat China să reducă tarifele la importurile de soia. Beijingul îşi propune, de asemenea, să sprijine producţia de rapiţă în bazinul râului Yangtze, potrivit documentului.

Documentul descrie, de asemenea, planurile de accelerare a dezvoltării unui nou sistem al politicii de subvenţionare a fermelor şi de reducere suplimentară a contrabandei cu produse agricole. Alte planuri includ continuarea abordării poluării rurale şi promovarea reciclării deşeurilor agricole, cum ar fi gunoiul de grajd şi foliile utilizate pentru suprafeţele protejate.

Vizualizat: 204 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?