Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cereri pentru COP, până în 6 februarie 2015

Publicat: 28 ianuarie 2015 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de animale mai pot depune cererile anuale de solicitare a ajutoarelor de stat pentru COP și Registrul Genealogic pentru anul 2015 și în perioada 26 ianuarie - 6 februarie 2015, termenul fiind prevăzut într-un proiect de ordin al MADR, ce modifică HG nr.1179/2014 (M. Of. 967/30 dec. 2014), în care termenul de depunere a cererilor era 15 ianuarie 2015.

Click pe poza pentru galerie!

Documentul mai prevede că serviciile efectuate se decontează după data publicării numărului de exceptare pe site-ul Comisiei Europene.

Suma alocată pentru plata ajutoarelor de stat în 2015 este de maximum 146,850 mil. lei, din care 44,5 mil. lei pentru taurine, bubaline, porcine și ecvine, respectiv 102,350 mil. lei pentru ovine și caprine.

Sprijinul va fi acordat în continuare doar persoanelor juridice. „Toți care intră în schema de sprijin cuplat și sunt obligați să se înscrie în COP vor fi obligați oricum să se înregistreze ca persoane juridice. 10 capete de vaci ori 250 de euro pe cap sunt numai de aici 2.500 de euro”, consideră Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

 

Completare la definiția „Registrului Genealogic”

Totodată, prin proiect se completează definiția „registrului genealogic”. Astfel, registru genealogic - conform pct. 48 al art. 2 din Reg.(UE) nr. 702/214 al Comisiei Europene, precum și legislației naționale în vigoare, înseamnă orice inventar, registru, fișier sau suport de stocare a datelor.

Vizualizat: 715 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?