Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ceapa care nu te face să plângi

Publicat: 12 ianuarie 2018 - 16:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dacă te năpădesc lacrimile de fiecare dată când tai o ceapă, chinul tău se apropie de sfârşit. Aşa numita "sunion", o ceapă care a fost dezvoltată timp de 30 de ani, va ajunge în curând pe rafturi şi promite să pună capăt calvarului din bucătărie.

ceapa-01_bAceastă versiune mai dulce, mai crocantă şi de dimensiuni mai mici decât ceapa clasică este rezultatul ameliorării naturale, ceea ce înseamnă că nu a existat nici o modificare genetică. Pur şi simplu, această varietate nouă de ceapă nu are compuşii volatili responsabili pentru activarea glandelor lacrimale.

În cazul cepei clasice, aceşti compuşi, care declanşează oxidul propanetriol, acel gaz iritant care provoacă senzaţia de usturime şi, în cazul multora, plânsul, rămân stabili sau chiar se dezvoltă în timpul depozitării. Pe când la "sunion" substanţa a fost eliminată cumva pe cale naturală, rezultând o varietate de ceapă mai dulce şi fără efect asupra glandelor lacrimale.

Ceapa fără lacrimi va fi disponibilă pe piaţa americană începând cu luna martie, fiind cultivată în prezent în ferme din Nevada şi Washington. Cu toate acestea, Bayer, compania responsabilă pentru noua invenţie, intenţionează să introducă această ceapă în Europa în viitorul apropiat.

Vizualizat: 519 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?