Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cea mai dinamică expoziție în câmp din România

Publicat: 03 iulie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După cum era de așteptat, demonstrațiile comentate cu mașini agricole în mișcare au reprezentat principalul punct de interes pentru fermierii care au vizitat AgriPlanta-RomAgroTec, ediția 2015.

Click pe poza pentru galerie!

Organizatorii au pregătit trei zone de demonstrații însumând o suprafață de 16 hectare. În zona 1, denumită "Tractor și Tractorist", trei sute de fermieri și-au testat abilitățile în manevrarea tractorului. Tractoarele prezente în zona demo au fost puse la dispoziție de firmele: Apan Agri (Deutz-Fahr), General Leasing (Massey Ferguson), IPSO Agricultura (John Deere) și NHR Agropartners (New Holland).

 

Interesul pentru tehnica mecanizată a fost evidențiat de numărul mare de participanți la sesiunile de demonstrații cu mașini agricole în mișcare, comentate de către Ovidiu Ranta, în zona 2 - "Tehnici moderne pentru protecția plantelor". Astfel, în spațiul de lucru alocat testării în condiții de teren denivelat a mașinilor de erbicidat au fost prezentate nouă echipamente tractate și autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare în cultura mare. Aceste demonstrații au oferit fermierilor posibilitatea să vadă cum o stabilitate bună a rampei mașinii de erbicidat, precum și un sistem de amortizare a șocurilor asigură o aplicare longitudinală și transversală uniformă și cu doză constantă, prin intermediul sistemului de compensare a înclinației laterale fiind posibilă și lucrarea terenurilor în pantă. În câmpul de demonstrații s-au aflat următoarele sprayere: Tehnofavorit MET 3000, Hardi Alpha 4100 (comercializată de NHR Agropartners), Horsch Leeb GS6 (exclusivitate MEWI), Lemken Primus 35, John Deere R4030 (importator IPSO Agricultură), Kverneland iXtrack C40, Mazzoti MAF 4180 (ambele distribuite în România de General Leasing), Amazone Pantera 4502 și Agrifac Condor.

 

Activitatea a fost și mai intensă în zona de demonstrații cu utilaje pentru prelucrat solul și semănat, unde au evoluat 20 de agregate însumând ca lățime de lucru 104 metri! Au fost prezentate echipamente care se pretează tehnologiei de minim de lucrări și semănat direct, utilaje care prelucrează patul germinativ fără răsturnarea brazdei, fapt ce ajută foarte mult la conservarea apei în sol. De asemenea, au fost prezentate mașini care la o singură trecere pregătesc patul germinativ și execută și semănatul, reducând foarte mult costurile și consumurile energetice pe unitatea de suprafață. Au prezentat mașini și echipamente companiile: Agri Alianța, Agromec Ștefănești, Amazonen-Werke, General Leasing, Lemken România, Maschio Gaspardo, NHR AgroPartners, MEWI, Titan Machinery, Vaderstad.

„Am observat clar tendința care se regăsește pe plan european în ultimii zece ani și anume faptul că tot mai puțini sunt cei care doresc să utilizeze plugul sau lucrarea de arătură. Pe de altă parte, am putut regăsi inovații și tehnică de ultimă generație, ceea ce înseamnă că piața este pregătită să absoarbă toate aceste noutăți. Asta, desigur, este un lucru foarte important, pentru că nivelul tehnic al fermierilor și al operatorilor s-a îmbunătățit foarte mult în ultimul timp și s-a ajuns la concluzia că fără tehnică și mașini performante nu se pot obține produse cu prețuri de cost comparabile cu cele realizate de fermierii din vestul Europei cu care noi ne aflăm în competiție”, constata Ovidiu Ranta, specialist în mecanizare și conferențiar la Universitatea de Științe Agricole din Cluj-Napoca.

Vizualizat: 658 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?