Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce se schimbă la sprijinul cuplat în zootehnie?

Publicat: 01 aprilie 2016 - 14:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ordinul 619/2015 va fi modificat din nou, iar proiectul MADR prevede că documentul specific pentru sprijinul cuplat la ovine/caprine este adeverința eliberată de asociația/agenția acreditată pentru înființarea și menținerea Registrului Genealogic (RG) al rasei, prin care se confirmă înscrierea femelelor ovine/caprine și/sau a berbecilor/țapilor de reproducție pentru care se solicită SCZ în RG al rasei, avizată de către Agenția Națională pentru Zootehnie.

Click pe poza pentru galerie!

Crescătorii de ovine și caprine care solicită sprijinul în acest an au timp până pe 1 septembrie 2016 să depună la APIA adeverința de înscriere a animalelor în RG.
Adeverința de la asociația crescătorilor de animale a fost deja eliminată dintre actele obligatorii ce însoțesc cererea unică pe 2016 atât pentru crescătorii de ovine, cât și pentru cei de bovine, și nu va mai fi nevoie nici de adeverința de la medicul veterinar. Rubricile aferente nu vor mai trebui completate nici în anexele la formularul cererii de plată.

Perioada de reținere: 8 luni pentru tineret, 6 luni pentru vaci de carne
Pentru crescătorii de bovine, noua variantă a Ordinului 619/2015 mai prevede că tineretul mascul și/sau femel din rase de carne și/sau metis cu rase de carne, precum și taurii din rase de carne pentru care se solicită SCZ trebuie deținute în aceeași exploatație cel puțin 8 luni de la data intrării în exploatație și până în momentul ieșirii/până la data depunerii
cererii unice de plată, după caz; momentul ieșirii animalelor trebuie să fie cuprins între ziua următoare închiderii perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul precedent și data depunerii cererii unice de plată pentru anul curent.
Pentru vacile din rase de carne și metise cu rase de carne, perioada de reținere în fermă este de 6 luni de la data limită de depunere a cererii unice de plată.
Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada de 8 luni, respectiv 6 luni au suferit intrări, respectiv ieșiri în/din exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de același beneficiar.Articol publicat in revista Ferma nr.6(167) 1 - 14 aprilie 2016

Vizualizat: 316 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?