Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce s-a schimbat la Ordinul subvențiilor?

Publicat: 17 iunie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ordinul 619 a fost schimbat din nou, prin Ordinul MADR 817/30.05.2016 (M.Of. 409/31 mai 2016). Ce s-a schimbat?

Click pe poza pentru galerie!

- data limită de depunere a cererilor unice de plată și a modificărilor la acestea a fost stabilită pentru 10 iunie 2016. Fermierii mai pot depune cereri și modificări încă 25 de zile calendaristice după 10 iunie, cu penalități de 1% pe zi;

- persoanele juridice care nu sunt înregistrate la Oficiul Național pentru Registrul Comerțului pot dovedi că desfășoară activitate agricolă prin: a) bilanț contabil conform Legii contabilității 82/1991; b) jurnalul de venituri și cheltuieli; c) contul de execuție a bugetului instituției publice și al activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii;

- fermieri pot depune la APIA documentele justificative pentru sprijinul cuplat pentru mere destinate industrializării până la 31 decembrie, față de 1 decembrie în vechiul Ordin;

- producătorii care solicită sprijin cuplat pentru sămânța de cartof pot reduce suprafața, în cererea unică de plată, pe baza documentelor emise de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor;

- cuantumul sprijinului cuplat va fi același pentru taurinele din rase de carne și pentru metișii acestora;

- pentru culturile de tomate, castraveți și legume în solarii înființate începând cu 2017, procentul din sămânță certificată autohtonă utilizată va trebui să fie de minimum 5% din norma de semănat pe hectar.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.11(172) 15 - 30 iunie 2016

Vizualizat: 476 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?