Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce plăți a făcut AFIR din noul PNDR?

Publicat: 05 martie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a plătit primii bani din PNDR 2020 la finalul lunii ianuarie 2016, pentru 124 de tineri fermieri, care au primit fonduri europene nerambursabile în valoare totală de 3,9 mil. euro.

Click pe poza pentru galerie!

Alte 10 mil. euro au fost programate la plată în februarie, anunță AFIR. 225 de beneficiari ai Submăsurii (sM) 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri au primit 6,9 mil. euro. Pe sM 6.3 - Ferme mici, au fost făcute plăți de 246.000 euro pentru 164 de beneficiari. De asemenea, 121 de beneficiari ai sM 19.2 - Strategie de dezvoltare locală din cadrul axei LEADER au încasat de la AFIR cca. 612.000 euro.
Aproximativ 9.500 euro au fost plătiți pe sM 9.1 - Înființarea grupurilor de producători, iar pe sM 4.3 - Infrastructură agricolă și silvică, componenta infrastructură agricolă, AFIR a plătit aproximativ 380.000 euro. Pentru componenta de infrastructură agricolă mai sunt programate și alte plăți pentru proiecte contractate pe Măsura 125 din PNDR 2007-2013, care au fost transferate prin procedura de tranziție pe sM 4.3 și vor fi finanțate din noul PNDR.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?