Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce măsuri PNDR se deschid în martie?

Publicat: 05 martie 2016 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, pe 16 februarie 2016, variantele consultative ale Ghidurilor Solicitantului pentru șapte submăsuri de finanțare din PNDR 2020, cu precizarea că acestea sunt afișate pe pagina de internet a Agenției cu 30 de zile înainte de publicarea versiunilor finale care vor fi aplicate în sesiunea de primire a proiectelor din 2016.

Click pe poza pentru galerie!

Iată submăsurile pe care AFIR le va deschide după jumătatea lunii martie: sM 4.1 - Investiții în exploatații agricole, sM 4.2 - Investiții în prelucrarea/comercializarea și/sau dezvoltarea de produse agricole, sM 4.3 - Infrastructură agricolă și silvică, atât componenta de infrastructură agricolă, cât și cea de irigații, sM 6.1 - Instalarea tinerilor fermieri, sM 6.3 - Dezvoltarea fermelor mici, sM 7.2 - Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, sM 7.6 - Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Probleme cu softul și la AFIR
„Vrem să menținem depunerea online, dar am avut în vedere ca soluție de avarie trecerea pe suport de hârtie în unele cazuri, dacă vom întâmpina constrângeri în privința dezvoltării softului”, a declarat secretarul de stat în MADR, Sorin Radu, citat de Agerpres.
Softul cu care lucrează AFIR este realizat tot de SIVECO-Teamnet și s-ar fi blocat, anul trecut, în timpul lansării măsurilor de finanțare și la publicarea ghidurilor.
MADR a anunțat, la începutul acestui an, că 16 submăsuri și scheme de finanțare din PNDR 2020 vor fi deschise în martie, printre care și unele noi, care nu au fost lansate în 2015, cum este sM 8.1 - Dezvoltarea zonelor împădurite.


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 503 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!